محاسبه میزان مصرف سیمان در بلوک چینی

محاسبه میزان مصرف سیمان در بلوک چینی

مهمترین مسئله در کارهای ساختمانی، تعیین و تخمین میزان مصرف مصالح لازم است. با اینکار می‌توان میزان هزینۀ لازم در پروژه را تعیین کرد. همچنین می‌توان از هدررفت مصالح تا حد چشمگیری جلوگیری کرد. تخمین میزان مصرف سیمان در بلوک چینی یکی از همین پیش‌بینی‌های قبل از اجرای پروژه است. با اعمال چنین ملاحظاتی، مقدار ملات در بلوک چینی تا حد زیادی کاهش می‌یابد و تقریبا نصف می‌شود.

 

مقدار سیمان در ملات بلوک چینی

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، ساخت و ساز با بلوک سریع‌تر از آجر، سفال و سایر مصالح دیوارچینی جدید و قدیمی است. میزان مصرف سیمان در بلوک چینی هم بسیار کاهش می‌یابد. بنابراین، کل سیمان لازم برای ساخت بلوک‌ها و ملات بسیار بیشتر از سیمان لازم برای ملات مورد نیاز در دیوار آجری است.

 

مقدار سیمان در یک متر مربع دیوار بلوکی

برای دیوارهای ساخته شده با بلوک سیمانی معمولی، حدود 55 الی 65 کیلوگرم ملات سیمان نیاز است. اما در صورت استفاده از بلوک‌های سبک سیمانی مقدار مقدار سیمان در ملات بلوک چینی بسیار کمتر خواهد بود، و می‌توان مقدار سیمان در یک متر مربع دیوار بلوکی را به 20 کیلوگرم هم رساند. این موضوع به کیفیت بلوک‌های خریداری شده بستگی دارد.
البته همانطور که گفتیم، استفاده از ملات در حال منسوخ شدن است. و با وجود همین بلوک‌های جدید، استفاده از چسب بلوک به جای ملات رواج بسیاری یافته است. که هم قیمت پایین‌تری دارند، هم هزینه حمل و نقل و بنا و کارگر خیلی کمتر است.
لازم به ذکر است ملات مورد نیاز برای دیوار بلوکی ترکیب سیمان، ماسه و آب است. قیمت سیمان و ماسه هم به طور مداوم در حال نوسان است. پس با افزایش قیمت این مصالح، باید محتاطانه پیش رفت.

نسبت سیمان به ماسه در ملات دیوار چینی

میزان مصرف سیمان در بلوک چینی به مدل‌ها و فرمول‌های مختلف ماسه و سیمان بستگی دارد. به هریک از این فرمول‌های ساخت ملات تیپ گفته می‌شود. به طور کلی برای ترکیب ملات ۴ تیپ وجود دارد. که نسبت ماسه به سیمان هریک از این‌ها با هم فرق دارد. در ادامه هرکدام را جداگانه بررسی کرده‌ایم:

1.نسبت 1 به 3

برای تولید این ملات دیوار چینی به یک واحد سیمان و سه واحد ماسه لحتیاج داریم. دلیل نامگذاری این نسبت سیمان به ماسه در ملات دیوار چینی، همین ترکیب ملات 1 به 3 است. برای درست کردن این ملات بهتر است به ازای هر 1974 کیلوگرم ماسه، 360 کیلوگرم سیمان و 260 لیتر آب استفاده شود. اگر هربسته از سیمان 50 کیلوگرم باشد، 7 الی 8 عدد لازم است.

2.نسبت 1 به 4

میزان مصرف سیمان در بلوک چینی این ملات شامل یک واحد سیمان و چهار واحد ماسه است. نکته مهمی که برای تمامی این نسبت‌ها وجود دارد آن است که مقاومت تمامی این‌ها در 28 روز اول به بالاترین میزان خود می‌رسد. برای درست کردن این ملات به ازای 2079 کیلوگرم ماسه، 286 کیلوگرم سیمان و 259 لیتر آب نیاز داریم.

3.نسبت 1 به 5

از دیگر انواع ملات در دیوار چینی که استفاده زیادی دارد، نسبت 1 به 5 است. که به ازای هر پنج واحد ماسه، یک واحد سیمان لازم است. شاید برایتان جالب باشد که میزان سیمان همان 1 است و تنها مقدار ماسه است که افزایش می‌یابد. در واقع تیپ اولی رقیق‌تر و بعدی‌ها سفت‌تر خواهد بود. برای تولید این نسبت به 2100 کیلوگرم ماسه و 226 کیلوگرم سیمان و 260 لیتر آب احتیاج است. و در حداکثر مقاومت فشاری در 28 روز به استحکام نهایی خود می‌رسد.

4.نسبت 1 به 6

و اما بیشترین فرمولی که برای ساخت ملات استفاده می‌شود، به نسبت 1 به 6 تعلق دارد. استفاده از این نسبت بسیار مقرون به صرفه‌تر است و در بیشتر ساختمان‌ها کاربرد دارد. دلیل آن هم واضح است؛ میزان مصرف سیمان در بلوک چینی در این حالت بسیار کاهش پیدا می‌کند.
برای درست کردن این ملات به 2169 کیلوگرم ماسه، 200 کیلوگرم سیمان و 266 لیتر آب نیاز است. از ملات ساخته شده طبق این فرمول برای دیوار چینی، کف، ستون‌ها و … استفاده می‌شود. این ملات یکی از عمومی‌ترین انواع برای تعیین مقدار ماسه و سیمان مصرفی در دیوار چینی است.

بهترین نوع مصالح دیوار چینی چیست؟

مقدار ماسه و سیمان مصرفی در دیوار چینی را بررسی کردیم، و گفتیم که این میزان‌ها به متریال به کار رفته در ساخت دیوار هم بستگی دارد. اولین نکته در انتخاب مصالح دیوار چینی، توجه به شرایط و ماهیت پروژه مدنظر است. همۀ این‌ها مقدار ملاتی که لازم داریم، و نسبت ماسه به سیمان را تعیین می‌کند.
گذشته از مقدار سیمان در یک متر مربع دیوار بلوکی، از نظر فنی و اجرایی، مصالح مناسب برای دیوار باید دارای ویژگی‌هایی چون عایق حرارت، عایق صوت، چگالی کم، مقاومت در برابر سرما، آب و آتش باشند. به لحاظ کیفی هم باید محکم‌ترین و جدیدترینِ این مصالح را انتخاب کرد. زیرا با پیشرفت علم و مهارت، عملا شاهد هستیم که جدیدترین‌ها، عملکردی بهتر و متفاوت‌تر از خود نشان می‌دهند.
محاسبه هزینه دیوارکشی با بلوک سیمانی
بدون تردید برآورد هزینه‌های ساخت و ساز و دیوارکشی با استفاده از بلوک سیمانی، یکی از دغدغه‌های بسیاری از افراد به شمار می‌آید. چرا که هر لحظه و به صورت مداوم قیمت مصالح مورد استفاده و بلوک‌های سیمانی به طور نجومی در حال افزایش است. با این حال، عوامل و فاکتورهای مختلفی در تعیین قیمت نهایی دیوارچینی تاثیر دارند. البته توجه داشته باشید که هزینه بلوک چینی با هزینه سایر مراحل ساخت و ساز ساختمان محاسبه می‌شود. عوامل موثر در تعیین قیمت دیوار چینی با بلوک سیمانی عبارتند از:
نوع بلوک سیمانی مورد استفاده در دیوارچینی: اولین فاکتور تاثیرگذار در برآورد هزینه، جنس بلوک سیمانی مورد نظرتان در دیوار چینی است. از بلوک‌های سیمانی سنگین استفاده می‌کنید یا سبک؟ انتخاب هر یک از انواع بلوک سیمانی در تعیین قیمت نقش عمده‌ایی را ایفا می‌کند.
اندازه بلوک‌های سیمانی: بلوک‌های سیمانی در ابعاد مختلف دارای قیمت‌های متفاوتی نیز هستند. پس با توجه به ابعاد بلوک مورد استفاده در دیوار چینی نیز می‌توان هزینه حدودی را تخمین زد. برای مثال از بلوک سیمانی ۲۰ سانتی برای دیوار چینی‌های با ارتفاع زیاد استفاده می‌کنند که خود در هزینه نهایی تاثیر دارد. علاوه بر این، هرچه ضخامت و سنگینی بلوک سیمانی بیشتر باشد؛ دستمزد فرد متخصص نیز افزایش می‌یابد.
ارتفاع دیوار: ارتفاع دیوار نیز یکی از عوامل دیگر است. زیرا کار در ارتفاع بالا ملزم به داشتن تجربه بسیار بالا است. همین امر سبب می‌شود برای دیوارچینی‌های دارای ارتفاع به سراغ افراد متخصص بروید که به خودی خود قیمت را افزایش می‌دهد.
مهارت متخصص: امری بدیهی است که هرچه تجربه و مهارت فرد بیشتر باشد به همان میزان نیز دستمزد وی نیز بیشتر می‌شود.
مطالعه کنید  ابعاد استاندار بلوک سیمانی چقدر است؟
نکته مهم : جهت برقراری ارتباط با واحد فروش و یا استعلام موجودی انبار کافیست از ( استعلام قیمت ) استفاده کنید ، با تشکر واحد پشتیبانی پخش میثم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات
پیمایش به بالا