مقایسه انواع بلوک های ساختمانی

بلوک ساختمانی چیست؟

یکی از مصالح مهم ساختمانی، بلوک است که متریال اصلی تشکیل‌ دهنده آن سیمان، انواع ماسه، پوکه و غیره است.فونداسیون و سقف که با اسم های بلوک سقفی و بلوک دیواری از یکدیگر متمایز می ‌شوند، مهم ترین کاربرد بلوک در صنعت ساختمان ‌سازی، در دیوارهای باربر و غیر باربر هستند. اگر بخواهیم اصلی ترین مزیت های کاربرد بلوک پازلی سبک در ساختمان ‌سازی را ذکر کنیم می توان به سبک سازی ساختمان، بالا رفتن مقاومت در برابر زلزله، افزایش بهره‌وری انرژی، کاهش انتقال صوت از طریق دیوارها، کاهش صدمات جانبی ناشی از آوار زلزله و دوام بیشتر ساختمان در برابر حریق اشاره کرد. بلوک‌ ها، می‌ توانند وزن ‌های متفاوتی بسته به متریال تشکیل‌ دهنده‌ خود داشته باشند و به همین دلیل به سه دسته ذیل تقسیم می گردند:

1.بلوک سبک
2.بلوک نیمه سنگین
3.بلوک سنگین

 

بلوک متراکم یا سنگین

بلوک ‌های سنگین از سنگ ‌دانه ‌های ریز و سیمان تشکیل‌ شده‌ اند که مقاومت فشاری بیشتری در مقایسه با انواع دیگر بلوک ها داشته و به همین منظور برای پی‌ ها یا دیوارهای باربر، بهترین بلوک ساختمانی به حساب می آیند. از معایب بلوک متراکم می توان به منتقل کردن انرژی گرمایی و جذب آب بالای آن اشاره نمود. در حالی که، جرم حرارتی بلوک متراکم، بالا می باشد و به خوبی نوسانات دمایی را تحمل می نماید. از معایب دیگر بلوک های سنگین، وزن بالای آن است که رابطه و تاثیر مستقیمی در بار مرده ساختمان دارد. از طرفی می توان بیان کرد که سنگینی بلوک های متراکم باعث کاهش سرعت دیوارچینی هم می شود. به منظور چگالی بالای بلوک سنگین، کارکرد صوتی و حرارتی آن هم به وضوح کاهش می یابد.

مطالعه کنید  ۶ تفاوت آجر معمولی با آجر نما

بلوک سبک

به بلوکی که در آن به‌ جای دانه ‌های سنگین از سنگدانه های سبک معدنی و صنعتی استفاده می‌ شود، بلوک سبک می گویند. این بلوک، وزن کمتری در مقایسه با بلوک ‌های سنگین دارد و به همین علت، برای استفاده در دیوارهای غیر باربر بهترین گزینه است. این بلوک ها از ترکیب پوکه، سیمان و یا سبکدانه رس منبسط و آب تولید می گردند. سبکدانه هایی که در این نوع محصولات به کار برده می شوند دارای تخلخل هستند. بالطبع با اضافه کردن سبکدانه به سیمان، کاهش چگالی و بهبود عملکرد حرارتی و صوتی به بلوک نیز منتقل می گردد. سبکدانه های معدنی و صنعتی به جهت وجود تخلخل درونی سبب سبک تر شدن بلوک های ساخته شده با آن می شوند.

 

بلوک سیمانی

شناخته ‌شده ‌ترین و ساده ترین شکل بلوک است که از سنگ‌ دانه‌ های ریز و سیمان ساخته می‌ شود. بلوک سیمانی به جهت وزن بالای متریال تشکیل دهنده خود، وزن بالایی دارد اما از مقاومت فشاری بسیار خوبی برخوردار است. هر قدر چگالی متریال ساخت بیشتر باشد، مقاومت بلوک های سیمانی به مراتب بیشتر می ‌شود. از این بلوک در سقف و پی ساختمان و دیوارهای باربر استفاده می کنند. این بلوک از لحاظ ظاهر و سایز به انواع ذیل تقسیم می گردد:

بلوک سیمانی کشویی
آجرهای بتنی
1.بلوک سیمانی توپر
2.بلوک سیمانی توخالی
3.بلوک سنگ‌ فرش
4.بلوک نمای پازلی (برای نماکاری ساختمان)

 

بلوک aac

ماسه سیلیسی، آهک، سیمان، پودر آلومینیوم و آب از اجزای اصلی تشکیل دهنده بلوک aac هستند. تخلخل این بلوک به واسطه حباب های هوایی که در پروسه فرایند تولید داخل آن به وجود می آید، پدیدار می شود و این تخلخل باعث عایق شدن بلوک aac و کاهش چگالی آن می گردد. در انگلیسی نام این بلوک ساختمانی autoclaves aerated concrete است به همین دلیل از اختصار آن که aac است استفاده می شود. متریال تشکیل ‌دهنده بلوک aac در کوره‌ های خاصی به نام اتوکلاو، تحت عملیاتی با دما و فشار هوای معین، پخته می ‌شوند. در گام مخلوط کردن مواد تشکیل‌ دهنده و قبل از گام اتوکلاو، گاز نیتروژن فوق العاده زیادی تولید می گردد که موجب افزایش حجم بلوک می ‌شود.

مطالعه کنید  صفر تا صد خواص و کاربرد گچ

 

بلوک هبلکس سقفی

نه تنها برای استفاده در دیوارهای ساختمان؛ بلکه در سقف هم استفاده می شود و به آن بلوک هبلکس سقف گفته می‌ شود. بلوک هبلکس سقفی در مقایسه با انواع بلوک دیواری هبلکس، دارای دوام و عمر طولانی تر است همچنین دارای یک لایه پوشش محافظ در برابر آب‌ و هوا نیز می باشد.

 

معایب بلوک اتوکلاو

یکی از معایب بلوک اتوکلاو جذب آب بالا و جمع شدگی این بلوک است که جمع شدگی خطی زیاد آن، منجر به ترک های دیوار می شود. به همین علت، برای اتصال نمای غیرخشک یا گچ و خاک کردن دیوار، احتیاج به تمهیداتی است که سبب افزایش زمان و هزینه دیوارچینی می شود.

 

بلوک سفال

یکی از انواع بلوک سنگین، بلوک سفالی است که از خاک رس به عنوان ماده اصلی در ساخت آن، به ‌جای سیمان استفاده می‌ شود. آهک و افزودنی‌ های دیگر از جمله موادی هستند که در تولید این بلوک به کار گرفته می شوند. بلوک سفال، بعد از قالب‌گیری در کوره ‌های مخصوصی با دمای 900 درجه سانتی‌ گراد پخته می ‌شود. این بلوک، مقاومت بالایی در مقابل آتش سوزی دارد؛ اما عملکرد خوبی از لحاظ مقاومت در برابر زلزله، عایق صوتی و حرارتی ندارد. ناگفته نماند که مقاومت فشاری بلوک سفالی همانند بلوک سیمانی بالا می باشد.

البته باید به این موضوع توجه کرد که مدل پخت این بلوک در کوره، بر کیفیت آن اثر مستقیم می گذارد و در مواقعی که پخت کوره غیراستاندارد باشد بعد از مدتی، بلوک سفالی شوره خواهد زد و در نهایت بر روی نمای ساختمان و یا گچ کاری آن تأثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل پیشنهاد می شود در زمانی که قصد خرید بلوک سفالی را دارید از مدل های استاندارد آن استفاده کنید تا هنگام بارندگی و تغییرات آب و هوایی آسیبی به نمای ساختمان وارد نشود.

مطالعه کنید  انواع روش‌های عمل‌آوری بلوک سیمانی

 

بلوک گچی

دیوارکشی با این بلوک که به آن دیوار گچی هم می گویند، نوعی دیوار کاذب محسوب می شود که در ضخامت های مختلفی تولید می گردد. اغلب در مواقعی که به اجرای دیوار کاذب با استحکام و سرعت بالا با انواع بلوک ساختمانی نیاز باشد، بلوک گچی به عنوان بهترین گزینه شناخته می شود. این بلوک در دو مدل توپر و توخالی تولید می گردد. موضوعی که روی قیمت بلوک گچی تاثیر می گذارد، نوع گچ مصرفی در تولید آن است. دیوار گچی توخالی باعث کاهش ضخامت لایه گچ کاری و کاهش وزن نهایی دیوار گچی می شود که این موضوع در کاهش بار ثقلی، اثر نیروی زلزله بر ساختمان و کاهش وزن ساختمان مؤثر است.

نکته مهم : جهت برقراری ارتباط با واحد فروش و یا استعلام موجودی انبار کافیست از ( استعلام قیمت ) استفاده کنید ، با تشکر واحد پشتیبانی پخش میثم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات
پیمایش به بالا