یونولیت سقفی چیست؟
یونولیت سقفی از نوعی ماده بیاثر و خنثی به نام استایرن مونومر که نوعی پلاستیک است، تشکیل میشود و کاربردهای بسیار گستردهای دارد. این ماده دارای وزن بسیار کمی میباشد و بیش از ۹۰ درصد آن از هوا تشکیل شده است. بلوکهای یونولیت، اساس ساختار این سازه را تشکیل میدهند. این بلوکها در سه مرحله انبساط، تثبیت و شکلدهی قرار میگیرند و در نهایت، با استفاده از سیمهای المنت برقی یا دستگاههای CNC ساخته میشوند.
کاربرد یونولیت سقفی چیست؟
یونولیتهای ساختمانی، به عنوان یک عایق قوی استفاده میشوند. کاربرد اصلی آنها در ساختمانسازی و مرحله بتنریزی به عنوان یک عایق دائمی میباشد؛ همچنین در سردخانهها نیز به عنوان عایق برودتی مورد استفاده قرار میگیرد؛ از دیگر کاربردهای این ماده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
صنعت خودروسازی: یونولیت سقفی به عنوان یک جزء از سیستم عایقهای صوتی و حرارتی در خودروها استفاده میشود. این مواد ممکن است برای کاهش نفوذ صدا و حفظ دمای داخلی خودرو مورد استفاده قرار بگیرند.
باغداری و نهال کاری: محصول مورد بحث در باغها و نهالستانها، به عنوان سقف گلخانهها و سایر ساختمانهای مربوط به باغبانی استفاده میشود. این مواد در ایجاد شرایط مطلوب برای رشد گیاهان و حفظ حرارت و رطوبت در گلخانه موثر هستند.
بستهبندی مواد غذایی: این مواد به عنوان عایق حرارتی در بستهبندی مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.
ساخت تابلوها و ماکتها: این محصول به عنوان یک ماده ساختمانی چسبنده و قابل انعطاف در صنعت ساخت تابلوها و ماکتها کاربرد دارد.
ساخت سردخانهها: یونولیت سقفی به کاهش انتقال حرارت بین داخل و خارج سردخانه کمک میکند.
راهسازی: در برخی از پروژههای راهسازی، این ماده به عنوان جداکننده و عایق صوتی در کفپوشها و سازههای راهسازی استفاده میشود.
مزایای یونولیت سقفی
به دلیل مزایای زیادی که این محصول دارد در صنایع مختلف از آن استفاده میشود؛ این مزیتها عبارتند از:
وزن سبک: این ویژگی باعث سهولت در حمل و نصب آن میشود.
طول عمر بالا: به دلیل طول عمر و دوام بالا، معمولاً به مدت زیاد میتوان از آن استفاده کرد.
قابلیت بازیافت: میتوان از این محصول مجدداً استفاده کرد و این امر به حفظ محیط زیست کمک خواهد کرد.
انعطاف پذیری در شکل و اندازه: این مزیت به طراحان و سازندگان این امکان را میدهد تا از آن به صورت سفارشی در پروژههای خود استفاده کنند.
حمل و نقل آسان: به دلیل وزن سبک به راحتی قابل جابهجایی است.
مقاومت در برابر ضربه: این قابلیت خطرات ناشی از ضربه را کاهش میدهد.
مقاومت در برابر فشار: کالا مد نظر به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار، میتواند به عنوان یک سازه پشتیبان استفاده شود.
معایب یونولیت سقفی
یونولیتهای سقفی در کنار مزایای فراوان، مقاومت در برابر آتش سوزی را ندارند و این نکته میتواند یک عیب مهم به حساب بیاید. با این حال، با مراعات استفاده از آن و همچنین رعایت الزامات ایمنی لازم برای مقابله با آتش، میتوان این مشکل را تا حد زیادی برطرف کرد؛ به طور کلی معایب این محصولات عبارتند از:
عدم مقاومت در برابر حلالهای آلی: استفاده از حلالهای آلی میتواند باعث آسیب به این سازه شود و لایه آن را تخریب کند.
حساسیت به کلروفلوروکربن: استفاده از این ماده در نزدیکی یونولیت میتواند به آن آسیب وارد کند.
قابلیت اشتعال: در صورت استفاده از رنگهای روغنی که قابلیت اشتعال دارند، ممکن است در معرض خطرات آتشسوزی قرار بگیرد؛ استفاده از این محصولات با توجه به مزایای فراوان و قیمتهای مناسب آن، در حال افزایش است. با این حال، در انتخاب مواد ساختمانی برای هر پروژه، باید نیازها و الزامات خاص آن پروژه را به دقت مورد بررسی قرار داد و از راهکارهای مناسب برای مقابله با مشکلات احتمالی، استفاده کرد.