تشخیص بلوک سیمانی خوب
بلوک سیمانی را میتوان جز پر کاربردترین مصالح ساختمانی دانست. این محصول پیش ساخته، در ساخت قسمتهای مختلف یک سازه از جمله دیوار و سقف مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله از خانه بلوک قصد داریم چگونگی تشخیص بلوک سیمانی خوب را مورد بررسی قرار دهیم.
بلوک سیمانی چیست؟
بلوک سیمانی، محصولی است که از سیمان پرتلند، شن و ماسه و یا سبکدانه و نیز آب تشکیل شده است. این محصول در قسمتهای مختلف یک سازه در صنعت ساخت و ساز کاربرد دارد. بلوک سیمانی انواع مختلفی دارد. این بلوک در انواع سنگین، نیمه سبک و سبک تولید میشود. هر کدام از انواع بلوک سیمانی ویژگیهای منحصر به فرد داشته و بنا به ویژگیهایشان، در بخشهای مختلفی از سازه مورد استفاده قرار میگیرند.
روشهای تشخیص بلوک سیمانی خوب و مرغوب از نامرغوب
به منظور تشخیص بلوک سیمانی خوب و مرغوب، باید چند مورد را بررسی کرد. در این بخش به بررسی این موارد میپردازیم.
لبههای بلوک سیمانی
اولین موردی که هنگام خرید بلوک سیمانی باید به آن توجه داشت، لبههای بلوک است. بلوک سیمانی که با کیفیت بالا تولید شده باشد و از مرغوبیت کافی برخوردار باشد، لبههایی صاف، یکدست و مستحکم دارد. در مقابل، بلوکهای سیمانی بی کیفیت، لبههایی ناصاف دارند که در صورتی که به لبه آنها دست بزنید، شروع به خرد شدن و ریزش میکنند. در صورتی که در هنگام تولید بلوک سیمانی استانداردهای لازم رعایت نشده باشد و یا آبیاری بلوک به صورت صحیح انجام نشده باشد، لبههایی شکننده خواهد داشت.
دانه بندی بلوک
یکی دیگر از راههای تشخیص بلوک سیمانی خوب، توجه به دانه بندی و بافت ظاهری آن است. در صورتی که بلوک سیمانی از کیفیت بالایی برخوردار باشد، دانه بندی آن درشت بوده و سطحی زبر دارد. بلوکهای سیمانی نامرغوب، دانه بندی ریز و بافتی شکننده دارند.
میزان مقاومت
بلوک سیمانی با کیفیت، از نظر استحکام و مقاومت، عملکرد مناسبی خواهد داشت. در مقابل، بلوک سیمانی ساخته شده از متریال نامرغوب، استحکام بسیار کمی دارد، به صورتی که اگر از فاصله کمی از زمین انداخته شود، ترک خورده و میشکند. اما یک بلوک سیمانی با کیفیت، در همین شرایط، آسیب ندیده و دچار شکستگی نخواهد شد.
رنگ
اگر شما به صورت حرفهای در صنعت ساخت و ساز مشغول به کار باشید، با نگاه به رنگ بلوک، میزان مرغوبیت آن را متوجه خواهید شد. بلوکهای سیمانی که رنگ تیره و ظاهری یکنواخت دارند، بلوکهایی مرغوب هستند. بلوکهای سیمانی نامرغوب، عمدتا حالت رنگی سایه روشن دارند. حالت سایه روشنی که در این بلوکها وجود دارد، یا به دلیل عدم رعایت تناسب در استفاده از مواد اولیه است و یا دلیل آن، عدم ترکیب مناسب آنهاست.
متریال و مواد اولیه
بلوکهای سیمانی که در ساخت آنها از خاک استفاده شده است، مقاومت و کیفیت بیشتری نسبت به دیگر بلوکهای سیمانی دارند. این بلوکها جز مرغوب ترین بلوکهای سیمانی محسوب میشوند.
ضخامت بلوک
از دیگر مواردی که میتوان بر اساس آن مرغوبیت بلوک سیمانی را متوجه شد، ضخامت آن است. بلوک سیمانی مرغوب، معمولا ضخامت بالایی دارند. برخی شرکتها به جهت سود بیشتر بلوکهای خود را با ضخامت پایین تولید میکنند. این امر موجب میشود که بلوک توان لازم در تحمل فشار را نداشته باشد و در نتیجه استفاده ازآن موجب به بار آمدن خسارات جبران ناپذیر خواهد شد.