یونولیت چیست و چه کاربردی دارد؟
در پاسخ به سوال یونولیت چیست باید بگوییم سازهای بسیار سبک است که از دانههای پلیاستر فشرده ساخته شده است. به طور کلی یونولیت از 95% هوا و 5% پلاستیک ساخته میشود. ذرات پلاستیکی یونولیت از جنس استایرن مونومر ساخته میشود. از آنجایی که فومهای یونولیتی دارای خواص بسیار زیادی از جمله سبک وزنی، عایق حرارتی، عایق صوتی و… هستند، از این رو برای موارد بسیاری مورد استفاده قرار میگیرند. یونولیت دارای انواع مختلفی است که رایجترین آنها یونولیت سقفی، دیواری، بستهبندی و… است.
انواع یونولیت
یونولیت فشرده
یونولیت فشرده، یکی از انواع یونولیتهای ساختمانی است. این یونولیت دارای دانسیته بالای 40 بوده و فشردگی آن بالا است. از این رو وزن نسبتا بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد. یونولیت فشرده در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، مجسمهسازی، ساختمانسازی و… استفاده میشود.
یونولیت سقفی
یونولیت سقفی نیز در میان انواع یونولیت کاربرد زیادی دارد. از یونولیت سقفی نیز در ساختمانسازی استفاده میشود. از یونولیت سقفی به منظور ساخت قالب بتن در سقفهای دال یک طرفه یا سقف تیرچه بلوک استفاده میشود. یونولیتهای سقفی مستطیل شکل بوده و دانسیته آنها 12 است.
یونولیت دیوار
همانطور که از نامش پیداست معمولا برای استفاده در دیوار ساختمان کاربرد دارد. از جمله مواردی که از این یونولیت استفاده میشود میتوان به دیوارپوش فومی، فوم دیوار ترئینی، فوم دیوارپوش و پنلهای سه بعدی دیوار اشاره کرد.
یونولیت تیرچه کرومیت
یونولیتهای مورد استفاده در تیرچه کرومیت معمولا به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول تیرچه کرومیت هایی هستند که در ابعاد 1 متر طول، 66 سانتیمتر عرض و 25 سانتیمتر قطر تولید میشوند. نوع دیگر در ابعاد 1 متر طول، 66 سانتیمتر عرض و 20 سانتیمتر قطر تولید میگردد.
ویژگیهای یونولیت چیست ؟
امروزه از یونولیت در صنعت ساختمانسازی و دیگر صنایع به طور گستردهای استفاده میکنند. علت این امر ویژگیهای خاص یونولیت نسبت به مصالح مشابه است. از جمله مهمترین ویژگیهای یونولیت میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
یونولیتها از وزن بسیار کمی برخوردار هستند.
در برابر رطوبت و حرارت مقاومت بسیار بالایی دارند.
به عنوان یک عایق صوتی عالی عمل میکنند.
نصب یونولیت و حمل و نقل آن آسان است.
استفاده از آن سبب صرفهجویی در دیگر مصالح ساختمانی نیز میشود.
قابل بازیافت بوده و طول عمر بالایی دارند.
سبب افزایش سرعت در ساختمانسازی میشود.
مزایای 1
اصلیترین مزایای یونولیت ، این است که در برابر حرارت و رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد.
مستحکم و با دوام است.
به راحتی میتوان آن را بازیافت کرد.
یونولیت به اشکال و ابعاد مختلفی تولید میشود.
سبک و قابل حمل است.
در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی دارد.