مشخصات فنی پوکه لیکا
از مخلوط سبکدانه با سیمان و آب به دست می آید؛ سبکی این قطعات و از طرفی تخلخل بالا سبب شده است که وزنس سبکتر از بتن نیمه سبک یا همان بلوک سیمانی پوکه ای داشته باشد.
به طور نیمه سبک بتنی می باشد که وزن آن در هر مترمکعب بین ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگرم باشد.
وزن بلوک لیکا معمولاً کمتر از هزار و ۱۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. و به طور متوسط مقاومت بلوکهای لیکا حداقل ۳۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد؛ و با اختلاط مناسب شاید مقاومت آنها تا ۱۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع نیز برسد.
ضخامت جداره بلوک توخالی لیکا
جداره لیکا معمولی می باشد؛ زیرا افزایش ضخامت جداره لیکا سبب افزایش وزن بلوک نیز میشود و سبب سنگین تر شدن این بلوک نسبت به بلوک سبک سیمانی شده است.
از طرفی بجهت دیوارهای پیرامونی و تیغه های داخلی که دارای کاربرد های زیادی می باشند؛ این بلوک کاملاً عایق؛ ونیز ضد آتش و حریق می باشد.
اگرچه بلوکهای لیکا خالی از عیب نیستد اما به عنوان یک متریال به جهت سبک سازی ساختمان و مدرن کاربردهای زیادی دارد.
علت اصلی عدم آشنایی ساختمان سازان و مهندسین گرامی با این متریال بیشتر گران بودن بلوک لیکا می باشد.
بلوک لیکا چیست؟
از مخلوط دانه های لیکا با سیمان و آب تشکیل می شود ویژگی های بسیار قابل ملاحظهای از قبیل عایق سرما و گرما و عایق صوت و صدا و عایق و حرارت و گرما و مقاومت مکانیکی بسیار بالا در برابر فشار و همچنین مقاومت در برابر آتش و وزن بسیار سبک از ویژگی های مهم بلوک سیمانی لیکا میباشد.
با توجه به اینکه اشکال گوناگون و ابعاد متفاوتی دارند در در ساختمان سازی کاربرد بسیار زیادی دارد.
سبک دانه لیکا چگونه تولید میشود؟
دانه لیکا در واقع از گل رس تولید می شود.تولید دانه های لیکا شامل سه مرحله زیر میباشد.
1.فراوری
2.خشک کردن
3.پختن
1.فرآوری دانه لیکا
ابتدا از خاک رس دپو شده بر روی نقاله گردان به سمت ترازو ها و باسکول ها هدایت می شود؛ سپس وارد یک آسیاب می شود که صفحه زیرین آن سوراخ می باشد. در مسیر نقاله آهنربای قوی وجود دارد که مواد معدنی را از رس جدا کرده تا به دستگاه مورد نظر خسارت وارد نشود.
بعد از ورود رس به آسیاب سوراخ دار به آن بر حسب فرمول خاص خود آب اضافه می شود؛ تا تبدیل به گل شود. در این آسیاب زمان بندی مشخصی و ورز داده میشود و پس از آن رشته های گل به سمت میکسر که در آن آب وجود دارد حرکت میکند. در این مرحله خاک رس تبدیل به گل رس شده و برای خشک شدن آماده می شود.
2. خشک شدن گل رس
در این مرحله گل روس در کوره شروع به خشک شدن و در هنگام خشک شدن به گندله تبدیل می شود.
3.پختن و منبسط شدن
مرحله سوم به شرطی اجرا می شود که دو مرحله قبل به صورت کامل و بدون نقص انجام یافته باشد؛ در مرحله خشک کردن گندله ها تقریباً ۲۰۰ درجه سانتیگراد دما سبب خشک شدن آنها می شود و مدت زمان تقریبی آن بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت و نیم می باشد و در مرحله بعد دمای کوره تا ۴۰۰ درجه افزایش پیدا میکند و در مرحله آخر تا ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد افزایش دمای کوره می رسد.
در این مرحله رس به دمای ذوب نزدیک می شود و گاز داخل گل خود را به سمت بالا می رساند و سبب می شوند حفره های داخل لیکا ایجاد شود و در نهایت دانه های لیکا به بخش خنک کننده ها انتقال داده می شود تا در مرور زمان کاهش دما اتفاق بیفتد.
ویژگی های بلوک لیکا
1.وزن کم بلوکهای لیکا
سبک بودن این سازه سبب میشود فرایند ساخت و ساز سریع تر صورت گیرد و همچنین وزن مرده ساختمان بسیار کم شود و در برابر زلزله و ارتعاشات ناشی از لرزیدن ساختمانهای با تیرآهن خسارات وارده بسیار کم شود. تقریبا وزن بلوک لیکا دو برابر و نیم کمتر از ساختمان های تولید شده با آجر و یا سایر متریال های دیوار چینی میباشد.
2.مقاومت در برابر آتش
طبق آزمایشات صورت گرفته بلوکهای لیکا میتواند تا ۱۸۰ دقیقه در برابر آتش مقاوم باشند
3.راحتی در سرعت و اجرای دیوار چینی
از آنجایی که بلوکهای لیکا در قالب های مختلفی تولید می شود و از طرفی مدل های متفاوتی به جهت دیوارچینی و ایجاد شیار در داخل بلوک می باشد؛ معمولاً جز بهترین گزینه ها برای دیوارهای داخلی و حتی پیرامونی ساختمان ها می باشد.
4.عایق صوت و حرارت
امروزه استفاده از بلوکهای سه جداره سبک شده است تا انتقال صدا بین دو واحد و همچنین بین دو اتاق گرفته شود؛ بلوک لیکا توانسته است با فناوری مربوط به خود بلوکی تولید کند کاملا عایق صدا و از طرفی مانع از انتقال انرژی در دو طرف دیوار شود.