بلوک سفالی تیغه ای
از پرکاربرد ترین بلوک هایی که این روزها در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود، بلوک های سفالی تیغه ای می باشد که عمده کارکرد آن ها در زمینه ساختن تیغه دیوار می باشد. به صورت کلی، بلوک های سفالی را به دو صورت، بلوک سفالی سقفی و بلوک سفالی دیواری تولید و روانه بازار می کنند.
جنس بلوک سفال تیغه ای
این بلوک ها از مواد غیر سمی تولید می شوند که با محیط زیست سازگاری کامل داشته و به آن آسیب نمی زنند. علاوه بر این، عمده مواد استفاده شده در ساخت این نوع بلوک (که به نوعی بلوک سبک شمرده می شود که در رده بلوک پوکه ای و … قرار می گیرد) خاک رس می باشد که برای سلامتی انسان نیز بی ضرر است. همچنین، این تیغه قابل بازیافت نیز هستند و آلودگی برای محیط زیست نیز ندارند.
علت اصلی استفاده از بلوک سفالی تیغه ای
امروزه استفاده از بلوک سفال تیغه ای در ساختمان سازی بسیار رایج شده است. معماری امروز نیازمند مصالحی با دوام است که حد اکثر طول عمر را داشته باشند داشته و تا جای ممکن سالیان طولانی خواص خود را حفظ کنند. بلوک سفال تیغه ای نیز از جمله موادی است که به همین منظور طراحی و ساخته شده است. همچنین، تیغه های سفالی برای ساخت ساختمان های چند طبقه مناسب اند، زیرا حمل بار خوبی دارند.
مزایای بلوک سفالی تیغه ای
راحتی در هنگام ساخت:
با توجه به شکل و وجود تخلخل ها بر روی بلوک، این مصالح به نسبت ابعاد و اندازه، وزن بسیاری کمتری دارند. از طرفی دیگر، وجود شیار ها بر روی بدنه، حمل و نقل آن ها را ساده تر می کند و در عین حال بنایی با آن ها نیز ساده تر است. به این ترتیب، زمان مورد نیاز برای دیوارچینی کمتر می شود و بازده کار بالاتر می رود.
مقاومت در برابر آب و رطوبت:
از عمده مشکلاتی که در مصالح ساختمانی با آن روبه رو هستیم، این است که رطوبت و آب نفوذی به داخل آن ها در صورت یخ زدن در دمای زیر صفر موجب ترک خورد و آسیب دیدن مصالح می شود. این نوع بلوک در برابر آب و رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می دهد.
عایق صدا و دما:
ساختار مشبکی این بلوک های سفالی می توانند هوا را در بین خود جای می دهد. وجود هوا باعث می شود که بلوک تیغه ای عایق خوبی در برابر دما و صدا شوند و مصرف انرژی را در خانه ها کاهش دهند. علاوه بر موارد ذکر شده، آسایش افرادی که در خانه های مجاور زندگی می کنند نیز فراهم می شود.
مقاومت در برابر زلزله
طراحی تیغه های سفالی تا حد زیادی از وزن ساختمان و بار مرده آن کم می کند و از طرفی دیگر نیز، به خاطر ساختاری که دارد استحکام مکانیکی را بالا می برد. این ویژگی ها باعث می شود که تیغه های سفالی در مقایسه با آجر در برابر زلزله مقاومت بیشتری داشته باشند.
توجه داشته باشید
در هنگام خرید بلوک سفال تیغه ای باید به نکاتی همچون میزان جذب آنها توجه شود زیرا این میزان جذب باید چیزی حدود ۸ تا ۱۶ باشد. همچنین به سطح آن توجه کنید تا عاری از هرگونه خراش و شکستگی باشد. تیغه های سفالی را حرارت ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ درجه سلسیوس درست می کنند.