معماران با توجه به ذوق و سلیقه ی خود می توانند نماهای متنوعی به یک ساختمان بدهند.یکی از نماهایی که عموما در صنعت ساختمان سازی بکار می رود نمای سیمانی می باشد.
زمان مورد نیاز برای مطالعه این مقاله: 9 دقیقه
نمای سیمانی که نسبت به سایر نماهای موجود در بازار خیلی خاص و متفاوت تر می باشد. در ادامه ی این مقاله با شرح انواع نماهای سیمانی با ما همراه باشید. پخش میثم بزرگترین توزیع کننده مصالح ساختمانی رشت آماده ی فروش و ارائه انواع سیمان با کیفیت برای شما عزیزان می باشد.
نمای سیمانی چیست؟
سیمان یکی از مصالح ساختمانی است که بخاطر ترکیب با آب در مجاورت هوا خاصیت چسبندگی به خود می گیرد و از این رو درصنعت ساختمان سازی جایگاه ویژه ای دارد که با انواع مختلفی از سیمان می توانیم نماهای مختلف و متنوعی را بسازیم.
انواع نمای سیمانی :
نمای شسته
در کشور ما یکی از رایج ترین نماها نمای سیمان شسته است که پس از اجرا و در مرحله نهایی کار آن را با آب می شویند و به همین علت به این نام خوانده می شود.بخاطر استفاده از ترکیباتی در سیمان شسته نمای کار شده با این نوع سیمان یکی از مقاوم ترین و محکم ترین نماها می باشد که علاوه بر مقاومتش در برابر گرما و سرما زیبایی خاصی هم به ساختمان می دهد.
برای زیاد کردن عمر یک ساختمان یا بنا باید از مصالح و موادی استفاده کرد که دارای کیفیت بالایی باشند تا در مقابل شرایط نامساعد جوی مثل طوفان باد زلزله باعث دوام و ماندگاری نما شوند.
نمای سیمان شسته بخاطر صرف هزینه و مدت زمان کمتر برای اجرا و استحکام بیشتری که نسبت به سایر نماها دارد جزو نماهایی به شمار می رود که انتخاب خوبی برای معماران میباشد معمولا برای نمای برج ها بیشتر از رنگ سفید و از سنگ های تیره بصورت نواری برای تکمیل طرح در نماسازی استفاده می شود.
در اجرای نمای شسته معمولا از سنگ، پودر سنگ و سیمان سفید استفاده می کنند که این نماها نسبت به نمای سنگ خطر کمتری دارند و همچنین یک تکه بودن آن باعث می شود در شرایط گرما و سرما نسبت با سایر نماها موفق تر باشد
مزایا و معایب نمای سیمان شسته
این نما استحکام و تنوع رنگی خوبی دارد و استفاده از برخی رنگ ها در آن باعث می شود آلودگی نما را نشان ندهد اما بدانید نمای شسته عایق رطوبتی خوبی نیست و همچنین سرعت اجرای این نما کم است
سیمان رنگی
سیمان رنگی همان سیمان سفید است که با استفاده از رنگدانه ها رنگ گرفته است و در واقع برای ساخت سیمان رنگی مواد رنگی بی اثر شیمیایی را به سیمان سفید اضافه می کنند برای ساخت سیمان هایی به رنگ قرمز، سیاه و قهوه ای فقط از سیمان پرتلند معمولی میتوان استفاده کرد که بیشتر جنبه ی تزئینی دارند.
مزایای سیمان رنگی
سیمان های رنگی بدون درز و یکپارچه اند و دارای خاصیت چسبندگی به سطح زیرین هستند و در مقابل نورخورشید و رطوبت دارای ثبات رنگ اند. از دیگر مزایای سیمان رنگی اینست که باعث آب گریز و غبارگریز شدن نمای ساختمان میشوند و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست هستند.
برای ساختن ساختمان با نمای سیمان رنگی فقط کافیست با مشاوران ساخت و ساز پخش میثم ، ولید کننده مصالح ساختمانی رشت در ارتباط باشید.
در ادامه بخوانید: کاملترین مقاله در مورد سیمان و تاریخچه آن
نمای تیشه ای یا چکشی
اندود سیمانی چکشی دو لایه دارد لایه اول ملاتی از ماسه و سیمان سفید یا رنگی است و روی آن لایه ای ازملات موزائیک است .لایه دوم دارای بندهایی پر از شیشه است که پس از خشک شدن اندود سطح آن را تیشه داری می کنند.
نمای سیمانی آبساب و موزائیک شسته
نمای سیمانی آبساب مانند نمای چکشی از لایه ای با ملات ماسه و سیمان سفید یا رنگی و یا لایه ای از ملات موزائیک تشکیل شده است اما روش پرداخت این اندودها متفاوت است.برای اجرای نمای سیمانی آبساب، پیش از خشک شدن، سطح لایه را با آب خیس کرده و تا نمایان شدن مصالح سنگی، سطح کار را می سایند. اما برای نمای سیمانی موزائیکی پس از خشک شدن، لایه نهایی را با سنگ سنباده به قدری ساییده که کاملا صیقلی و مانند موزائیک شود. راه دیگر این است که پرداخت با آب و اسید انجام شود، در این حالت پیش از آنکه سطح لایه اندود خودش را بگیرد، با آب و اسید می سایند تا سنگ دانه ها به شکل برجسته و درشت و سیمان به صورت ریز و فرو رفته، نمایان شود که در این صورت اندود سیمانی شسته خوانده می شود.
نمای ماهوتی و تگرگی
لایه ای از ملات سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ که اگه از مصالح دانه درشت در این ملات استفاده شود نما دارای ناهمواری های زیادی می شود که به آن نمای تگرگی می گویند و اگر در این ملات از مصالح دانه ریز استفاده شود ناهمواری نما کمتر بوده و به آن ماهوتی می گویند.
نمای خراشی
لایه ای با ملات ماسه وسیمان و لایه ای با ملات ماسه، پودرسنگ، خاک سنگ و سیمان مقدار کمی مصالح سنگی روی کار مالیده و رویش را با ماله مخصوص میکشند تا خراش هایی روی سطح آن ایجاد شود.
نمای رومی سیمانی
نمای رومی یا کلاسیک جزء نماهای پرطرفدار در کشور است که از معماری کلاسیک و یونان باستان الهام گرفته است معمولا قشر مرفه جامعه عظمت و شکوه و لوکس بودن است.در نماهای رومی از سنگ های طبیعی مثل مرمر، تراورتن، گرانیت استفاده می شود. جالب توجه است که برای کاهش هزینه ها میتوان بجای سنگ از سیمان سفید استفاده کرد ناگفته نماند که نمای رومی سیمانی به زیبایی نمای رومی سنگی نیست و از نمای رومی سیمانی بیشتر در ساخت ویلا استفاده می شود.
مراحل طراحی نمای سیمانی ساختمان
یکسری شرایط برای طراحی بهتر نمای ساختمان داریم مانند:
- شناسایی بافت منطقه
- آب و هوای قالب در منطقه
- کاربری ساختمان
شاید طراحی نمای ساختمان و در نظر گرفتن این عوامل کار بسیار سادهای باشد ولی همین عوامل میتوانند تاثیر بسزایی در مقاومت و ماندگاری نمای سیمانی شما داشته باشند.
پخش میثم بزرگترین تولید کننده و توزیع کننده ی مصالح ساختمانی رشت آماده همکاری با معماران در ساخت انواع بناهای سیمانی می باشد جهت دریافت محصولات با کیفیت و مشاوره با ما در ارتباط باشید.