در بسیاری از خانه ها و یا اداره جات برای گرم کردن محیط از شوفاژ استفاده می کنند. برای نصب شوفاژ به لوله کشی خوب و حرفه ای نیاز است تا باعث بازده بهینه شوفاژ شود و از طرفی دارای ظاهری زیبا و مناسب باشد.
زمان مطالعه: 8 دقیقه
در این مقاله برای لوله کشی شوفاژ روش های مختلفی وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به توضیح در مورد آن ها و اتصالات به کار رفته در این سیستم بپردازیم. چنانچه قصد استعلام قیمت لوله و اتصالات رشت را دارید وارد سایت پخش میثم شده و یا از طریق پشتیبانی با ما در ارتباط باشید.
لوله کشی شوفاژ با لوله های فلزی:
در این نوع لوله کشی لوله ها به صورت رفت و برگشتی هستند و کاملا در کف ساختمان بصورت خوابیده قرار دارند این گونه که یک لوله از پکیج به سمت شوفاژ وصل شده و لوله ی دیگری از شوفاژ آب برگشتی را به سمت پکیج می برد.
لوله کشی شوفاژ با لوله های پلیمری به صورت کلکتوری:
در این نوع لوله کشی از ترکیب لوله های ۵ لایه و روش قدیمی استفاده می شود. در روش قدیمی لوله ها به صورت رفت و برگشتی و موازی از پکیج مرکزی نصب می شوند و قطر آن ها معمولا ۲۵ و یا 30 می باشد. در این روش برای انشعاب گیری از لوله هایی به قطر 20 سانتی متر که متفاوت از قطر لوله های اصلی باشد استفاده می شود. لوله کشی شوفاژ با لوله ی پلیمری به دو روش روکار و توکار انجام می گیرد.
لوله کشی شوفاژ با لوله پلیمری به شکل روکار:
لوله های رفت و برگشت در روش روکار در قسمت پایینی و روی سطح دیوار نصب می شوند و خوب است که با بست های پشت سرهم، لوله های سفید را مهار کرد تا از تغییرات طولی این لوله ها به خاطر رد شدن آب گرم جلوگیری به عمل آورد.
لوله کشی شوفاژ با لوله پلیمری به شکل توکار:
از آنجایی که برای لوله کشی تو کار نیاز به کندن کف است پیشنهاد می کنیم که این روش را در ساختمان های در حال ساخت و یا بازسازی استفاده نمایید. نکته ی قابل توجه این است که لوله های پلیمری به هیچ وجه نباید با سیمان پوشیده شوند چرا که باعث افزایش راندمان و همچنین نوسانات طولی لوله می شود. در این روش لوله کشی، حالت لوله های رفت به سمت شوفاژ و حالت لوله های برگشت به سمت منبع آب گرم می باشد.
برای مشاهده ی انواع شیرآلات و لوله اتصالات رشت وارد بخش فروشگاهی همین سایت شوید و سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت و دریافت نمایید.
لوله کشی شوفاژ با لوله های 5 لایه:
در این روش کلکتور را در یک مکان تاریک نصب می کنند و آب از طریق لوله انشعاب گرفته شده از لوله ی اصلی به کلکتور می رسد و از طریق لوله ای که به منبع حرارتی وصل است، آب برگشتی وارد کلکتور می شود و همچنین ممکن است که از طریق لوله 5 لایه یک انشعاب به هر شوفاژ وصل شود. در روش لوله کشی کلکتوری با لوله ی 5 لایه می توان لوله ها را به صورت زیر سقفی به رادیاتور وصل کرد. تقریبا می توان نتیجه گرفت که بهترین لوله کشی های شوفژ با لوله های 5 لایه و پلیمری انجام می شود.
در ادامه بخوانید: شوفاژ بهتر است یا بخاری؟
اتصالات لوله کشی شوفاژ
در سیستم های لوله کشی شوفاژ ها هر روشی که به کار ببرند نیاز به یکسری اتصالات می باشد که مهم ترین این اتصالات شامل موارد زیر است:
- در قسمت های مختلف ساختمان از اتصالات 45 درجه و 90 درجه برای تغییر جهت لوله ها استفاده می شود
- برای وصل کردن دو قطعه به هم از اتصالات مغزی استفاده می کنند.
- برای وصل کردن قطعات مختلف از انواع بوشن هاییی که داخلشان دنده ای است استفاده می شود.
- برای آب بندی لوله ها از واشر و برای بستن اتصالات لوله ها از فلنج استفاده می کنند.
- برای بستن و مسدود کردن لوله ها از در پوش استفاده می شود.
معایب لوله کشی شوفاژ با لوله های فلزی:
وزن سنگین لوله ها و عدم انعطاف پذیری، وجود رسوبات و زنگ زدگی لوله ها از معایب استفاده از لوله های فلزی در سیستم لوله کشی است.
مزایای لوله کشی شوفاژ با لوله های پلیمری:
برخلاف لوله های فلزی این نوع لوله ها سبک و نصب راحتی دارند منعطف هستند و ضد رسوب و زنگ زدگی می باشند.
معایب لوله کشی شوفاژ با استفاده لوله های پلیمری:
- سوراخ شدن لوله ها با جسم نوک تیز
- نوسانات طولی و عرضی به خاطر گرما چون این لوله ها نمی توانند دمای بالا را تحمل کنند.
- مقاومت کم در هنگام عبوراکسیژن به خارج
مزایای لوله کشی شوفاژ با لوله های پنج لایه:
از مزایای لوله کشی با لوله های 5 لایه می توان به نصب سریع و قیمت مناسب،انعطاف پذیری زیاد، مقاومت بالا در برابر حرارت عدم زنگ زدگی و رسوب، عدم تغییر شکل، حذف تعداد اتصالات زیاد اشاره نمود
سخن پایانی:
نصب شوفاژ و اجرای لوله کشی آن برای ساختمان ها بسیار حائز اهمیت است و برای آن روش های مختلفی از جمله لوله کشی با لوله ی فلزی،پلیمری، 5لایه به همراه اتصالات مختلف وجود دارد که بهتر است توسط متخصص و تکنسین حرفه ای انجام گیرد. چنانچه قصد خرید لوله و اتصالات شوفاژ را دارید با پخش میثم بزرگترین پخش کننده ی لوله و اتصالات رشت در ارتباط باشید.ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. روز و روزگارتان خوش.