روش های متفاوتی برای کاهش انتقال انرژی حرارتی هنگام ساخت و ساز ساختمان ها وجود دارد که از آن به عنوان عایق بندی ساختمان یاد می شود. به بیان ساده تر این راهکار ها کمک می کنند تا فضای داخل ساختمان در زمستان و تابستان به ترتیب گرم و خنک بماند. لازم به ذکر است رعایت این نکات برای کنترل هزینه های انرژی نیز ضروری است.
زمان مطالعه: 5 دقیقه
در این مقاله از وبلاگ پخش میثم شما را با نکات مهمی از عایق بندی ساختمان آشنا می کنیم. چنانچه قصد خرید مصالح ساختمانی رشت را دارید می توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید.
تعریف عایق بندی ساختمان
اگربخواهیم تعریف ساده ای از عایق بندی ساختمان داشته باشیم می توان گفت مجموعه راهکارهایی است که باعث می شود صوت، حرارت و رطوبت از محیط عبور نکنند یا تلف نشوند. ماده یا موادی بصورت عایق در پشت بام ها، کف و دیوارهای ساختمانی قرار می گیرند و ساختمان را به اصطلاح عایق بندی می کنند.
در ادامه بخوانید: انواع ملات ساختمانی
انواع عایق بندی
عایق بندی در ساختمان ها به مدل های مختلفی تقسیم می شوند که معمول ترین تقسیم بندی آنان عایق بندی عملکردی و یا جنس می باشد. در مجموع در صنعت این عمل به سه صورت صوتی، حرارتی و رطوبتی انجام می شود.
عایق های صوتی
سروصداهایی که اغلب باعث اذیت شدن اعضای خانواده می شود توسط عایق های صوتی قابل کنترل است. همچنین این نوع عایق ها در سالن ها و مکان های بزرگتر مانند ساختمان های اداری، استودیوهای ضبط و… قابل اجرا هستند. برای عایق بندی صوتی راهکارهای گوناگونی وجود دارد که به عایق های صوتی پانل گچی، آکوستیک، کامپوزیت فایبرگلاس و مواد معدنی و ویسکوالاستیک می توان اشاره نمود.
عایق حرارتی
به علت جریان همرفتی گرما اغلب از محیط گرم به محیط سرد جا به جا می شود و عایق های حرارتی مانع عبور گرما از سطح ساختمان ها می شوند. عایق های حرارتی در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می گردد. پشم شیشه یا فایبرگلاس، فوم پلی یورتان، پلی استایرن، آجرها و انواع بلوک و … از جمله عایق های حرارتی پرکاربرد می باشند. این نوع عایق ها اغلب در دیوارها و سقف ها وجود دارند.
عایق رطوبتی
اکثر ساختمان هایی که زود فرسوده می شوند به دلیل استفاده یا عدم استفاده از عایق رطوبتی مناسب می باشند. عایق های رطوبتی از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا مانع سرایت رطوبت به داخل ساختمان می گردد. قیر و گونی، ایزوگام از جمله عایق های رطوبتی می باشند. عایق های رطوبتی پرایمرها، پلیمری و پیش ساخته نیز از انواع دیگر این نوع عایق ها هستند.
بهترین عایق بندی ساختمان در سایت پخش میثم وجود دارد. برای خرید مصالح ساختمانی رشت می توانید از قسمت فروشگاه سایت اقدام نمایید.
چه قسمت هایی از ساختمان نیاز به عایق کاری دارد؟
نکته مهمی که درباره عایق بندی ساختمان وجود دارد آن است که باید بدانیم چه قسمت هایی از ساختمان نیاز به عایق بندی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
در بیشتر بخش های ساختمان مثل سقف ها، پشت بام، نمای خارجی و داخلی، آسانسور،لوله های آبگرم و سرد و …عایق بندی انجام می شود. عایق بندی سقف ها می تواند بین 35 تا 45 درصد از اتلاف انرژی بکاهد.
ویژگی های یک عایق بندی مناسب
از جمله ویژگی هایی که عایق بندی های مناسب دارند، نوع حساسیت آن ها به رطوبت، موثربودن، پایداری در برابر قارچها و میکروب ها، آسانی نصب، قابلیت اشتعال پذیری و… است. اگرچه اینکه چه نوع عایقی را برای ساختمان خود انتخاب کنیم به منطقه و محل زندگی نیز بستگی دارد. بهترین عایق بندی ها ضخامت کمی دارند و باعث حفظ بیشترین میزان انرژی می شود.
سخن پایانی
امیدواریم نکاتی که درباره عایق بندی ساختمان برایتان گردآوری کردیم، مفید واقع شده باشد. شما عزیزان می توانید برای خرید انواع یونولیت ساختمانی و انواع مصالح ساختمانی رشت از طریق سایت پخش میثم یا شماره 09020048414 با ما در ارتباط باشید. اگر در زمینه عایق بندی ساختمان نیز نکات مفید دیگری را می دانید، خوشحال می شویم با ما در میان بگذارید.
روز و روزگارتان خوش