برای اینکه بدانیم لوله های فلزی چه آلیاژی دارند بهتر است ابتدا دسته بندی انواع لوله ها را بشناسیم. معمولا از لوله ها در کارهای صنعتی و ساخت و ساز استفاده می شود که در دو دسته ی لوله ی فلزی و غیر فلزی قرار می گیرند. لوله هایی که برای فاضلاب و انتقال آب و پسماند ها، استفاده می شود لوله های پلیمری هستند که در دسته ی لوله ی غیر فلزی جای دارند اما لوله هایی که برای انتقال مواد و سیالات مورد استفاده قرار می گیرد و در بازار نیز بسیار پرکاربرد می باشد لوله های فلزی می باشند.
زمان مطالعه: 8 دقیقه
در این مقاله قصد داریم شما را با آلیاژ انواع لوله های فلزی آشنا سازیم چنانچه قصد استعلام قیمت لوله و اتصالات رشت را دارید با کارشناسان پخش میثم در ارتباط باشید و ما را تا پایان این مقاله همراهی نمایید.
آلیاژ چیست؟
موردی که باعث تفاوت لوله های فلزی و همچنین کاربرد های خاص هر کدام می شود آلیاژ است. بهتر است اینطور بگوییم که آلیاژ یا همان جوشه از ترکیب شدن یک فلز با چند عنصر که ممکن است باطنشان فلزی یا غیر فلزی باشد به وجود آمده است. مثلا فولاد از ترکیب آلیاژ آهن و کربن می باشد، البته که فلزاتی نظیر کبالت، نیکل، آلومینیوم، کروم به مقدار و درصد بسیار کمی در داخل آن به کار رفته است.
انواع لوله فلزی از نظر آلیاژ
لوله های فلزی خودشان دارای دو دسته ی آهنی و غیر آهنی می باشند که این طبقه بندی بر اساس آلیاژ ایجاد شده است.
لوله های آهنی کدامند؟
لوله های مانیسمان، گالوانیزه، جدارچاه، مبلی، داربستی و اسپیرال جزء لوله های آهنی هستند که به آن ها لوله ی فولادی هم می گویند.
لوله های غیر آهنی کدامند؟
لوله های آهنی تنوع زیادی دارند که می توان به لوله های آلومینیومی، مسی، برنزی و چدنی اشاره نمود
لوله و اتصالات رشت را از پخش میثم بخواهید تا در سریع ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت به دست شما برسد.
انواع لوله چدنی از نظر آلیاژ
لوله های چدنی از لحاظ آلیاژی به سه دسته ی لوله ی چدنی سفید، خاکستری و داکتیل تقسیم می شوند که در ادامه به توضیح مختصری در مورد هر کدام می پردازیم.
لوله های چدنی سفید:
در تولید لوله های چدنی سفید، گرافیتی به کار نرفته است و همچنین نسبت به لوله های چدنی خاکستری سلیکون پایین تری دارد. شایان ذکر است که ماشین کاری برای این نوع لوله ها انجام نمی شود.
لوله های چدنی خاکستری:
علت رنگ خاکستری این چدن ها به خاطر وجود گرافیت در ساختار اولیه ی آنها می باشد، این لوله ها ظریف و شکننده اند و جوشکاری لوله ی چدنی خاکستری راحت نیست.
لوله های چدنی داکتیل:
این لوله ها نسبت به چدن های خاکستری، ساختار قوی تری دارند و به آن ها لوله ی نشکن می گویند و برای ماشین کاری و ریخته گری نیاز به دقت و قدرت بیشتری می باشد و کار راحتی نیست. لوله های چدنی مزایای خوبی دارند از جمله: نصبشان آسان است و قیمت مناسبی دارند و همچنین می توانند فشار بالا را تحمل کنند و عمر زیادی هم دارند. معمولا از این لوله ها در آب و فاضلاب استفاده می کنند.
در ادامه بخوانید: عوامل موثر بر عمر لوله پلی اتیلن
انواع لوله های فولادی از نظر آلیاژ:
لوله های فولادی نیز از لحاظ نوع آلیاژ تفاوت هایی با هم دارند و دارای 3 دسته هستند که در ادامه به آن ها اشاره می نماییم:
-
لوله های کربن استیل:
لوله های فولادی از نوع کربن استیل در خیلی از مراکز صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است، که دلیل آن مقاومت بالا و بسیار خوب این لوله ها می باشد. از ویژگی های خوب این لوله ها این است که آلیاژ کمی دارند و باعث می شود قیمت پایین تری هم داشته باشند.
کاربرد های لوله های کربن استیل:
- برای خطوط گاز و نفت و پتروشیمی از لوله کربن استیل استفاده می شود.
- لوله کشی های آب
- سیالاتی مانند گاز و بخار
- لوله های آب در سیستم های اطفا حریق
2. لوله های استیل آلیاژی:
این نوع لوله های فولادی از آلیاژ هایی نظیر کروم، نیکل، مس و منگنز تولید می شوند که جزء رایج ترین عناصر هستند.
3. لوله های استنلس استیل:
این نوع از لوله های فولادی دچار زنگزدگی نمی شوند چون بسیار مقاوم هستند و دلیل آن هم وجود آلیاژ کروم داخل ترکیبات اصلی این نوع لوله ها می باشد.
سخن پایانی:
ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید و همانطور که ذکر شد لوله های در دو نوع فلزی و غیر فلزی وجود دارند، که خودشان نیز با توجه به آلیاژهایی که درونشان به کار رفته به انواع مختلفی تقسیم می شوند و برای لوله کشی سیستم آب و فاضلاب و گاز مورد استفاده قرار می گیرند. برای خرید لوله و اتصالات رشت با ما از طریق سایت پخش میثم در ارتباط باشید.
روز و روزگارتان خوش