در صنعت ساختمان سازی یکی از مصالحی که خیلی پرکاربرد می باشد بلوک است. بلوک ها در انواع مختلفی تولید می شوند که ساختار هرکدام نیز با هم متفاوت است. بلوک هایی که به میزان بیشتری در ساخت و ساز استفاده می شوند بلوک های بتنی و سفالی می باشند. حال هر کدام از این بلوک ها می توانند مزایایی برای ساختمان سازی داشته باشند و از طرفی یک سری عیب و ایرادهایی را دارا باشند که شما را از انتخاب و خرید منصرف کنند.
زمان مطالعه: 8 دقیقه
در این مقاله همراه ما باشید تا انواع بلوک ساختمانی را به شما معرفی کرده و در مورد فواید و معایب هر کدام از آنها شرح دهیم. اگر در حال حاضر تصمیم به ساخت ساختمان دارید با پخش میثم که ارائه دهنده ی انواع مصالح ساختمانی رشت می باشد در ارتباط باشید تا بتوانید مصالح مورد نیازتان را با کمترین قیمت ممکن تهیه نمایید.
بلوک های سیمانی
یکی از معروف ترین و استاندارد ترین بلوک های موجود در بازار بلوک های سیمانی هستند که خود انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره می نماییم.
-
بلوک سیمانی معمولی:
برای این که بلوک سیمانی ساده را بسازند از شن و ماسه ای که به طور طبیعی در رودخانه ها موجود است استفاده می کنند. بعد از خشک شدن چگالی این بلوک ها 2000کیلوگرم می باشد. بلوک سیمانی دیواری و بلوک سیمانی سقفی دو مدل از بلوک های سیمانی معمولی هستند که در اکثر مواقع راحت تولید و ساخته می شوند.
2. بلوک سیمانی سبُک
بلوک سبک به بلوک سیمانی ایی گفته می شود که وزن آن 1700 کیلوگرم بر متر مربع باشد و آن را بلوک پوکه هم می نامند و بر اساس چگالی در 4 دسته زیر قرار می گیرند.
- بلوک سیمانی سبک رده یک با چگالی 500 تا 700 کیلوگرم بعد از خشک شدن
- بلوک سیمانی سبک رده دو با چگالی 700 تا 1000 کیلوگرم بعد از خشک شدن
- بلوک سیمانی سبک رده سه با چگالی 1000 تا 1700 کیلوگرم بعد از خشک شدن
- بلوک سیمانی سبک رده چهاربا چگالی 1700 تا 2000 کیلوگرم بعد از خشک شدن که جزء بلوک های نیمه سبک به شمار می آیند.
بلوک لیپر
این بلوک ها از پوکه صنعتی به نام پرلیت ساخته شده اند و نمونه ای از بلوک سیمانی سبک، به حساب می آیند و برای تولیدشان از اتوکلاو کمک گرفته می شود. از مزایای خوبی که بلوک های لیپر دارند می توان به : مقاومت زیاد و عایق پذیری و همچنین عدم اشتعال و رنگ پذیر بودن و برش راحت اشاره نمود.
بلوک لیکا
از مخلوط شدن آب و سیمان با سبک دانه ها این بلوک ها تولید می شوند. بلوک لیکا نسبت به بتن نیمه سبک تخلخل بیشتری دارد. از این بلوک ها در سقف و دیوار استفاده می شود که در دو مدل توخالی و توپر تولید می شوند. از مزایای بلوک های 3 جداره لیکا می توان به عایق صوتی و حرارتی خوبی که هستند اشاره نمود، از این رو در دیوارهای خارجی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. جهت خرید و یا استعلام قیمت انواع بلوک با سایت پخش میثم برترین ارائه کننده ی مصالح ساختمانی رشت در ارتباط باشید.
بلوک سنگ فرش
همانطور که از اسمشان پیداست این بلوک ها در سنگ فرش ها و پیاده رو ها، پارکینگ ها، پارک ها مورد استفاده قرار می گیرند، که معمولا مربعی شکل یا مستطیلی هستند و از مزایای آن مقاومت و استحکام زیاد در برابر وزن های وارده بر آن ها می باشد.
در ادامه بخوانید: برترین معماری های مدرن
بلوک سفالی
بلوک های سفالی نیز جزء بلوک های پرکاربرد در ساخت و ساز می باشند. انواع مختلفی دارند و در قسمت های غیر باربر مثل: دیوار و سقف تیرچه بلوک ساختمان ها به کار می روند. از فواید این نوع بلوک ها می توان به استحکام، بالا عایق حرارتی بودن و مقاوم در برابر آتش و به صرفه بودن اشاره نمود. اما یک سری معایبی هم در این بلوک ها وجود دارد: وزن زیاد این بلوک ها، زمان اجرای آن در ساخت و ساز را بالا می برد و وزن ساختمان را هم سنگین می کند.
بلوک گچی
استفاده از این بلوک ها راحت است به خاطر ویژگی هایی که دارند مانند سطح صاف و مکعب مستطیل بودنشان و همچنین وجود زبانه در آن ها. برای نصب بلوک های گچی از ملاتی که ترکیبی از گچ است و مانند یک چسب مخصوص عمل می کند استفاده می شود. شایان ذکر است که این بلوک ها را به صورت رنگی نیز تولید می کنند تا کاربردهای متفاوتی از آن ها در صنعت ساختمانی سازی انجام گیرد.
سخن پایانی
مممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید امیدواریم آشنایی با انواع بلوک و فواید آن ها برایتان مفید واقع شده باشد چنانچه قصد خرید مصالح ساختمانی رشت را دارید با کارشناسان سایت پخش میثم در تماس باشید و از مشاوره های رایگان در ارتباط با کیفیت مصالح ساختمانی و نحوه ی خرید بهره مند شوید.
روز و روزگارتان خوش.