خرپا تیرچه

خرید خرپا تیرچه و کاربرد آن

تیرچه چیست؟

تیرچه محصولی است که به صورت افقی بین ستون‌های ساختمان، دیوارها یا تیرهای ساختمان قرار می‌گیرد و با کمک تیرچه‌های دیگر از سقف یا کف ساختمان در برابر نیروهای مختلف پشتیبانی می‌کند. به صورت کلی تیرچه نوعی از تیر است که فواصل کوتاهی را پوشش می‌دهد. تیرچه‌ها به طور معمول از فولاد، بتن یا چوب تولید می‌شوند که هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارد. معمولا تیرچه‌ها در یک سری موازی روی دیوارهای باربر یا تیرها قرار می‌گیرند و به کمک تکیه‌گاه‌های فلزی به اسم آویز تیرچه یا لنگرها به آن‌ها وصل می‌شوند. در انتهای تیرچه‌‌ها شیارهایی وجود دارد که با عناصر تحمل کننده وزن همسطح می‌شود تا بتواند افقی صاف را ایجاد کند.

 

انواع تیرچه

انواع تیرچه نیز مانند دیگر محصولات ساختمانی، نوع های زیادی را در برمیگیرد که هرکدام از آن‌ها کاربردهای مخصوص خود را دارند. از آنجایی که اکثر موادی که در تیرچه استفاده می‌شود بتن و فلز است می‌توان تیرچه‌ها را به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

1.تیرچه فلزی
2.تیرچه بتنی
3.تیرچه سفالی
4.تیرچه صنعتی
5.تیرچه نیازیت

 

تیرچه بتنی چیست؟

تیرچه بلوک یا تیرچه بتنی یکی از انواع مختلف تیرچه است که مواد تشکیل دهنده آن میلگرد و بتن است و به صورت پیش ساخته در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای ساخت این نوع تیرچه ابتدا یک آرماتور فولادی در بال بالایی، دو آرماتور فولادی در بال پایینی و چند آرماتور به صورت زیگزاگ به هر دو بال بالایی و پایینی وصل می‌شوند. تیرچه بتنی با توجه به کاربردهای زیادی که در صنعت ساختمان سازی دارد، محبوبیت زیادی نیز دارد. دلیل این امر نیز این است که با استفاده از تیرچه بتنی امکان ساخت برج‌های بلند و مرتفع فراهم شده است.

مطالعه کنید  معرفی 7 مصالح ساختمانی پرکاربرد

 

کاربرد تیرچه بتنی

تیرچه بتنی در سقف‌های فلزی، اسکلت آجری، بتن آرمه و همچنین در ساختمان‌هایی که بتن آن‌ها دچار کشش شده بسیار کارآمد است. این نوع تیرچه به دلیل مقاومت و استحکام بالایی که در برابر نیروی کششی دارد یکی از پرکاربردترین مصالح مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی است. تیرچه بتنی در دو نوع تیرچه خرپایی و تیرچه از پیش تنیده از تولید می‌شود.

 

تیرچه فلزی

یکی از انواع تیرچه است که در ساخت آن از ورق‌های فولادی و نبشی استفاده می‌شود. این مدل تیرچه بر خلاف تیرچه بتنی در بال پایینی به جای میلگرد و بتن از ورق فولادی استفاده می‌شود و به جای میلگرد از نبشی استفاده می‌شود. این نوع تیرچه از نظر ساختاری به سه قسمت فوقانی، میانی و تحتانی تقسیم شده است. در قسمت تحتانی تیرچه فلزی ورق فولادی و در سمت فوقانی یک ورق نبشی قرار دارد که با کمک میلگردهای زیگزاگی به یکدیگر متصل می‌شوند. با توجه به ساختاری که این نوع تیرچه دارد، در صنعت ساختمان سازی از اهمیت زیادی برخوردار است و به روش‌های مختلفی نیز تولید می‌شود. یکی دیگر از تفاوت‌های تیرچه فلزی با دیگر تیرچه‌ها این است که دیگر نیازی به شمع بندی ندارد و به همین دلیل مراحل اجرای آن سرعت زیادی پیدا می‌کند.

 

کاربرد تیرچه فلزی

تیرچه فلزی به دلیل ساختار محکمی که دارد می‌توان از آن در ساخت سقف‌های تیرچه کرومیت و در ساختمان‌هایی با اسکلت فلزی استفاده کرد.

 

تیرچه سفالی

ممکن است در نگاه اول تیرچه سفالی با تیرچه خرپا یکسان به نظر برسد اما تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. در تیرچه سفالی میلگردها در قالب سفالی قرار می‌گیرند و سپس بتن ریزی می‌شود. با این حال این دو نوع تیرچه شباهت‌های زیادی نیز با یکدیگر دارند. به خصوص از نظر کارایی و ساختار. تیرچه سفالی از آرماتور فوقانی و همچنین دو یا سه مورد آرماتور تحتانی تشکیل شه است که به کمک میلگردهای خم شده به صورت زیگزاگی به همدیگر متصل شده‌اند.

مطالعه کنید  اجزای تشکیل دهنده خرپای تیرچه

 

کاربرد تیرچه سفالی

درست همانند انواع تیرچه به خصوص تیرچه بتنی، این محصول نیز در سقف تیرچه بلوک کاربرد دارد، اما فقط نقش تیرهای فرعی را برعهده دارد.

 

تیرچه نیازیت چیست؟

تیرچه نیازیت نیز مثل تیرچه فلزی در ساخت و ساز به کار می‌رود. این تیرچه به طور کلی ویژگی‌های منحصر به فردی نیز دارد. تیرچه نیازیت یکی از تیرچه‌های فولادی است که می‌تواند وزن سقف را تا قبل از محکم شدن بتن تحمل کند. این مدل تیرچه در زمان ساخت، تیرهایی به شکل T ایجاد می‌کند. یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی این تیرچه، حذف بتن جان است که می‌تواند مصرف بتن را تا ۴۰ درصد کاهش دهد. همچنین برای استفاده از این نوع تیرچه نیازی به شمع بندی و بتن ریزی وجود ندارد.

 

کاربرد تیرچه نیازیت

این نوع تیرچه در مکان‌هایی که دارای دهانه‌های بلند و نامنظم دارند استفاده می‌شود.

تیرچه می‌توانند در امر ساخت و ساز بسیار مفید باشد چون که این محصولات یک سازه از پیش ساخته شده به شمار می‌روند. به همین دلیل می‌توان با استفاده از تیرچه نه تنها استحکام ساختمان را بالا برد بلکه می‌تواند به روند ساخت نیز سرعت بخشید و هزینه‌ها را نیز کم کنید. اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که هرکدام از این تیرچه‌ها خاصیت مقاومتی مخصوص به خود را دارند که می‌تواند بر استحکام و مقاومت ساختمان تاثیر زیادی داشته باشد.

نکته مهم : جهت برقراری ارتباط با واحد فروش و یا استعلام موجودی انبار کافیست از ( استعلام قیمت ) استفاده کنید ، با تشکر واحد پشتیبانی پخش میثم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات
پیمایش به بالا