انواع شیر روشویی را میشناسید؟
قبل از اینکه به سراغ خرید شیر روشویی بروید باید انواع آن را بشناسید؛ تا بدانید استفاده از کدام مدل این محصول برایتان راحتتر است و اینکه کدام مدل آن بیشتر با فضای سرویس بهداشتی شما و اجزا دیگر آن هماهنگتر است؛ از اینرو تصمیم داریم در ابتدای این مطلب نیم نگاهی به انواع مدلهای شیر روشویی داشته باشیم چراکه در این مطلب انواع مدلهای این محصول را به طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار دادهایم؛ به گونهای که با مطالعه این مطلب متوجه خواهید شد که از میان تنوع بالایی که در میان مدلهای شیر روشویی وجود دارد، کدام مدل مناسب شماست.
1.شیر روشویی تک پایه:
متداولترین شیر روشویی، این مدل است که هم مدل تک اهرمه آن موجود است و هم مدل دو اهرمه آن؛ این شیر روشویی برای آن دسته از روشوییهای کوچک که به دلیل کمبود فضا در سرویس بهداشتی نصب شدهاند، مناسب است.
2.شیر روشویی دو پایه:
این مدل شیر روشویی خیلی متداول نیست و همانطور که از نامش پیداست دارای دو پایه با دو اهرم، یکی برای تنظیم آب سرد و دیگری برای تنظیم آب گرم است و طراحی زیبایی دارد؛ اما تنظیم دمای آب در این مدل کمی سخت است.
3.شیر روشویی سه پایه:
روشوییهایی که دارای سه سوراخ برای نصب شیر هستند، به این مدل مجهز میشوند که دارای دو نازل برای تنظیم آب گرم و سرد به صورت جداگانه است؛ در این مدل نیز تنظیم دمای آب کمی زمانبر و سخت است.
4.شیر روشویی پایه بلند:
این مدل شیر روشویی مناسب روشوییهای کوچک است که به زیبایی هر چه بیشتر روشویی و فضای سرویس بهداشتی کمک بسزایی میکند؛ از طرفی دارای یک نازل برای تنظیم راحت دمای آب است.
5.شیر روشویی پایه کوتاه:
برای زیبا نشان دادن روشوییهای کوچک، این مدل شیر روشویی گزینه خوبی است؛ با وجود اینکه دارای یک اهرم برای تنظیم راحت دمای آب است، ارتفاع کم آن شستن دست و صورت را سخت میکند.
6.شیر روشویی دیواری یا توکار:
این مدل شیر روشویی برای حوضچههای کانترتاپ گزینه خیلی خوب است و هیچ فضایی از کانتر روشویی را اشغال نمیکند؛ اما درصورت خراب شدن این شیر، پروسه تعمیر آن کار چندان آسانی نیست.
7.شیر روشویی فشاری:
طرز کار شیر فشاری به این شکل است که با فشار دادن نازل آن، آب به مدت 5 تا 15 ثانیه از شیر خارج شده و سپس به صورت خودکار قطع میشود؛ امکان نصب این شیر هم بر روی دیوار و هم بر روی کانتر روشویی وجود دارد و استفاده از آن کار خیلی راحتی است؛ علاوهبر این به صرفهجویی در مصرف آب هم کمک میکند اما قیمت بالایی دارد.
5.شیر روشویی چشمی یا برقی:
خرید شیر روشویی چشمی به صرفهجویی در مصرف آب کمک بسزایی میکند و استفاده از آن راحت است؛ به گونهای که با هر بار بردن دستها زیر شیر، آب از آن خارج میشود و با کنار بردن دستها، خروج آب متوقف میشود. البته قبل از خرید شیر روشویی برقی باید بدانید که درصورت قطع برق و نداشتن باتری کمکی این شیر از کار میافتد، قیمت بالایی دارد و تعمیرات آن کار خیلی سختی است.
6.شیر روشویی اهرمی:
همانطور که از نام این شیر پیداست، دارای یک اهرم میباشد که با چپ و راست کردن آن دمای آب تنظیم شده و با بالا و پایین کردن اهرم آن، جریان آب قطع و وصل میشود؛ البته برخی از مدلهای این شیر دارای دو اهرم و حتی سه اهرم میباشند.
7.شیر روشویی پدالی:
این مدل شیر روشویی معمولا برای استفاده در اماکن عمومی خریداری میشود و استفاده خانگی ندارد؛ منتهی به دلیل داشتن پدال برای باز و بسته کردن آب و نداشتن هیچ اهرمی، نیازی به دخالت دست ندارد و استفاده از آن خیلی راحت است.
8.شیر روشویی لمسی:
آخرین مدل شیر روشویی، شیر لمسی است که بهترین گزینه برای صرفهجویی در مصرف آب میباشد؛ چراکه تنها با لمس این شیر جریان آب قطع و وصل میشود؛ اما قیمت آن بالاست و امکان خراب شدن صفحه لمسی آن وجود دارد.
بهترین جنس شیر روشویی چیست؟
تا به اینجای راهنمای خرید شیر روشویی با انواع مدلهای شیر روشویی آشنا شدید و اکنون نوبت این است که به سراغ یکی دیگر از مهمترین پارامترها برای خرید شیر روشویی یعنی جنس این محصول برویم که در تعیین میزان کیفیت و دوام آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
آلیاژهای فلزی
متریالی که در بدنه برخی از مدلهای شیر روشویی مورد استفاده قرار میگیرد از آلیاژهای فلزی است که برخی از آنها آلیاژهایی با گرید بالا و برخی دیگر نیز از آلیاژهایی با گرید پایین ساخته شدهاند مانند: آلیاژ زاماک که ترکیبی از روی، مس، منیزیم و آلومینیوم است. از آنجایی که تشخیص این مسئله که در ساخت بدنه شیرآلاتی که دارای آلیاژهای فلزی هستند از چه آلیاژی با چه گریدی استفاده شده است، امکانپذیر نیست؛ به شما پیشنهاد میکنیم که از خرید شیر روشویی از جنس آلیاژهای فلزی صرف نظر کنید.
پلاستیک
جنس بدنه برخی دیگر از شیرآلات روشویی از پلاستیک است که خرید این دسته از شیرآلات را اصلا پیشنهاد نمیکنیم؛ چراکه پلاستیک نسبت به سایر متریالهایی که در ساخت بدنه شیرآلات مورد استفاده قرار میگیرد از پایینترین دوام و استحکام برخوردار است که همین مسئله موجب فرسودگی سریعتر آن میشود.
برنج
برنج، یکی دیگر از متریال مورد استفاده در شیر روشویی است که ترکیبی از مس و روی است؛ منتهی برخی از مدلهای ارزان قیمت شیر روشویی با جنس برنج در بازار موجود میباشند که در ترکیب مس و روی آنها میزان مس بالاتر میباشد و به همین دلیل هم فاقد نشان استاندارد هستند. بنابراین اگر تصمیم دارید شیر روشویی با جنس برنج خریداری کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که از خرید شیر ارزان قیمت و فاقد نشان استاندارد که از جنس برنج باشد، خودداری کنید.
استیل ضدزنگ
اما میرسیم به بهترین جنس شیر روشویی، یعنی استیل ضدزنگ که به دلیل کیفیت و دوام بالایی که دارد از مقاومت بسیار بالایی هم در برابر خوردگی برخوردار میباشد. البته پیشنهاد ما به شما این است که شیر روشویی که از جنس استیل ضدزنگ خریداری میکنید از گرید 304 برخوردار باشد؛ چراکه شیرآلاتی که دارای این گرید هستند دارای درصد بالای کروم و نیکل هستند که همین مسئله موجب میشود، این دسته از شیرآلات خیلی دیر فرسوده شوند و دیرتر مجبور به تعویض آنها شوید.