مشخصات بلوک سفالی

معرفی انواع بلوک سفالی

انواع بلوک سفالی را می‌توان در دو دسته بندی کلی قرار داد. بلوک‌های سفالی توخالی و بلوک‌های سفالی با رویه لعاب‌دار دو دسته کلی به شمار می‌روند. همچنین می‌توان بلوک‌های سفالی را برحسب ابعاد و تعداد سوراخ دسته بندی کرد. بلوک‌های سفالی می‌توانند ۳ سوراخ، ۴ سوراخ، ۶ سوراخ یا ۹ سوراخ باشند. در ادامه این مقاله به معرفی هر یک از بلوک‌های بیان شده خواهیم پرداخت.

 

بلوک سفالی چگونه ساخته می‌شود؟

تولید بلوک سفالی به طور کلی شامل سه مرحله اصلی می‌شود. مرحله آماده سازی، شکل دهی و در نهایت پخت سه مرحله‌ای هستند که در ادامه هر یک را توضیح خواهیم داد.

در مرحله آماده سازی مواد اولیه خاک رس، آب و مواد افزودنی دیگر تهیه می‌شوند. خاک رس ماده اصلی است که از آن بلوک سفالی را تهیه می‌کنند. این خاک باید کیفیت مناسبی داشته و عاری از هر گونه ناخالصی مانند سنگ، شن و ماسه باشد. مواد افزودنی شامل آهک، سیمان یا مواد پلیمری است که به منظور بهبود خواص بلوک سفالی از جمله مقاومت، دوام و عایق بودن به ترکیب اضافه می‌شود.

سپس، ترکیب به دست آمده به دو روش دستی و ماشینی در قالب‌های مخصوص قرار می‌گیرد. در روش دستی از قالب‌های چوبی یا فلزی استفاده می‌کنند. در روش ماشینی، مخلوط در یک دستگاه قالب‌زن ریخته می‌شود و دستگاه بلوک‌ها را تولید می‌کند.

مرحله آخر پخت است. بلوک‌ها در کوره‌هایی با دمایی در حدود ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد پخته می‌شوند. در این طی این فرایند آب تبخیر می‌شود و بلوکی سفت و سخت به دست می‌آید.

مطالعه کنید  نحوه دیوارچینی با آجر سفال

بلوک سفالی توخالی

نوع توخالی یا سوراخ دار یکی از انواع بلوک سفالی است که در ساخت و ساز به کار برده می‌شود. این نوع بلوک به دلیل داشتن سوراخ‌های توخالی، وزن کمتری دارد؛ همچنین به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی عمل می‌کند. بلوک‌های توخالی می‌توانند بین ۳ تا ۱۰ سوراخ داشته باشند و هر سوراخ قطری در حدود ۱.۵ تا ۲ سانتی متر خواهد داشت. از این نوع بلوک در ساخت دیوارهای باربر و غیر باربر استفاده می‌کنند.

بلوک‌های سفالی توپر

نوع بلوک سفالی توپر از خاک رس خالص تهیه می‌شود. این نوع بلوک مقاومت بالایی دارد و در ساخت دیوارهای باربر می‌توان از آن استفاده کرد. با این حال به نسبت نوع توخالی یا سوراخ دار محبوب نیست. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت قیمت بلوک‌های سفالی و مصالح ساختمانی دیگر از جمله قیمت آجر نما با کارشناسان ما در تماس باشید.

بلوک‌های سفالی با رویه لعابدار

این نوع بلوک‌ها را از رس آسیاب شده تهیه می‌کنند. اشکال و ابعاد متفاوتی دارند. به طور استاندارد در ابعاد ۱۳ در ۳۰ سانتی متر یا ۲۰ در ۴۰ سانتی متر ساخته می‌شوند و ضخامتی بین ۵ تا ۲۰ سانتی متر ممکن است داشته باشند. پس از آنکه بلوک از قالب خارج می‌شود چند بار لعاب کاری شده و در دمای بالای ۲۰۰۰ درجه پخته خواهد شد. بلوک‌های لعاب دارد را در فضاهای داخلی مانند سالن، انبار و آشپزخانه استفاده می‌کنند.

بلوک سفالی سقفی

این نوع بلوک‌ها وزن به نسبت کمتری دارند و در ساخت سقف از آنها استفاده می‌کنند. بلوک‌های سقفی را در جهت پر کردن فضای خالی میان تیرچه‌ها استفاده می‌کنند. بلوک‌های سفالی به دلیل مقاومت در برابر اشتعال و رطوبت گزینه‌ای مناسب برای ساخت سقف هستند. با این حال، قیمت آن می‌تواند بالا باشد.

مطالعه کنید  برای دیوار چینی کدام نوع آجر مناسب است؟

 

ویژگی‌های بلوک سفالی

انواع بلوک سفالی را بررسی کردیم. در این بخش ویژگی‌های اصلی و مهم بلوک‌های سفالی را بیان خواهیم کرد تا در زمان خرید بتوانید بهترین بلوک‌های سفالی را انتخاب کنید:

ساختاری مستحکم و متراکم دارند.
به راحتی بر روی آنها خط نمی‌افتد.
رنگی یکنواخت دارند
بلوک سفالی با کیفیت سطحی عاری از ترک دارد.
ضخامت انواع بلوک سفالی بین ۵ تا ۲۰ سانتی متر است.

 

مزایای بلوک‌های سفالی

در برابر حرارت و آتش سوزی مقاوم هستند.
عایقی مناسب برای صوت است.
تراکم بالاتری نسبت به بلوک‌های سیمانی دارد.
وزن کمی دارد و می‌توان از آن برای ساخت سقف استفاده نمود.
این قابلیت را دارند که ساکنان بتوانند لوسترهای سبک را به آن نصب کنند.
بلوک‌های سفالی با کیفیت اندازه یکسان و رنگ‌های یکدست دارند.

 

کاربرد بلوک سفالی

در هنگام معرفی انواع بلوک سفالی اشاره کردیم که هر یک در ساخت چه نوع دیوارهایی کاربرد دارند. کاربرد کلی بلوک‌های سفالی را در این بخش بیان خواهیم کرد:

ساخت دیوارهای بالابر
تیغه‌های جدا کننده اغلب با سفال‌های سوراخ دار ساخته می‌شوند.
از بلوک سفالی می‌توان در ساخت طاق ضربی استفاده کرد.
سقف‌های تیرچه بلوک را می‌توان به وسیله بلوک سقفی سفالی ساخت.
در ساخت کف نیز می‌توان از بلوک‌های سفالی بهره گرفت.

قیمت بلوک سفالی

عوامل مختلفی در تعیین قیمت بلوک سفالی تأثیر گذار هستند. عواملی مانند نوع بلوک، ابعاد، ضخامت، کیفیت مواد اولیه و محل تولید قیمت نهایی را مشخص خواهند کرد. همچنین، نوسانات بازار را نیز باید مد نظر داشته باشید.

 

نکته مهم : جهت برقراری ارتباط با واحد فروش و یا استعلام موجودی انبار کافیست از ( استعلام قیمت ) استفاده کنید ، با تشکر واحد پشتیبانی پخش میثم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات
پیمایش به بالا