گچ ساختمانی

کامل ترین مقاله درباره آشنایی با گچ

فهرست مطالب

گچ از ترکیب کلسیم، اکسیژن و گوگرد ساخته می شود و بعنوان یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی شناخته شده است. رنگ گچ به فرم طبیعی سفید بوده و ممکن است به دلیل ناخالصی‌های مواد آلی رس و اکسید آهن به رنگ‌های خاکستری، خاکستری مایل به آبی، صورتی یا زرد دیده شود.

از گچ برای پوشش دیوار ها و قالب بندی سطوح و المان ها استفاده می شود. در این مقاله از پخش میثم به بررسی جامع گچ و انواع آن می پردازیم. همراه ما باشید.

 

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه

 

گچ ساختمانی از سنگ گچ طبیعی که بافتی بلوری و لایه های ضخیمی دارد، به دست می آید. این سنگ ابتدا توسط دستگاه ها از زمین استخراج شده، سپس در کوره با دمای 180 درجه سانتی گراد حرارت داده می شود و در نهایت به پودر گچ ساختمانی تبدیل می گردد؛ گفتنی است در فرآیند تولید و استخراج آن موادی به آن افزوده نمی شود.

موارد استفاده از گچ

گچ ماده ای زودگیر است که از آن به عنوان ملات نیز استفاده می شود. در ساختمان ها و آپارتمان ها از این ماده برای سفیدکاری یا زیرکار برای رنگ آمیزی یا کاغذدیواری استفاده می کنند. از دیگر کاربرد های گچ می توان به قطعات پیش ساخته گچی مانند ساخت سقف کناف اشاره نمود.

از گچ در صنعت کشاورزی، پزشکی، مجسمه سازی و تولید سیمان نیز استفاده می شود. همچنین در قالب سازی در صنایع کاشی و سرامیک، صنعت ریخته گری، صنعت کاغذ، صنعت چرم و صنایع پتروشیمی می توان از گچ استفاده نمود.

مطالعه کنید  راهنمای خرید پکیج ایرانی

انواع گچ

گچ سفیدکاری

گچ سفیدکاری همانطور که از نامش پیداست بسیار سفید بوده و برای روی کار و ساختمان ها استفاده می شود و قیمت پایین تری دارد.

از دیگر ویژگی این نوع گچ، میزان چسبندگی بالای آن است که نیازی به زیرکاری نداشته و در عرض 7 الی 9 دقیقه گیرایش دارد. این گچ برای اندود نهایی دیوارهای داخلی ساختمان و در واقع لایه نهایی قبل از کاغذ دیواری یا رنگ مورد استفاده قرار می گیرد.

گچ سفیدکاری علاوه بر جنبه تزئینی مورد استفاده در دیوار و سقف، در مخلوط گچ خاک هم به کار می رود. گچ سفید در کیسه های 40 کیلویی به بازار عرضه می شود.

گچ خاک

گچ خاک

گچ خاک یا گچ معمولی مرغوبیت پایین تری نسبت به گچ سفید دارد و با ترکیب خاک رس برای زیرکار استفاده می شود. از موارد کاربرد این نوع گچ می توان پوشش سقف های ضربی، اندود دیوارهای اتاق و… را نام برد.

شایان ذکر است ملات گچ نسبت به ملات گچ خاک زودگیرتر می باشد.

 

همچنین بخوانید: آشنایی با یونولیت ساختمانی

 

گچ میکرونیزه

همانطور که از نام این نوع گچ پیداست دانه بندی بسیار ریزی دارد. ریز بودن گچ میکرونیزه باعث نرمی آن شده و از این رو در کارهایی که ظرافت اهمیت دارد مورد استقبال قرار می گیرد.

این گچ در مقایسه با سایر گچ ها کاربرد بیشتری دارد و به علت دارا بودن مواد شیمایی خاص دیرگیرتر از گچ های ساختمانی دیگر است.

گچ میکرونیزه که از گچ معمولی آسیاب شده تولید می شود برای ساخت تزئینات گچی یا همان ابزار گچبری، قطعات پیش ساخته گچی، رومالی و کشته کشی ساختمان، مجسمه سازی و ساخت رنگ لعابی به کار می رود. ذرات این گچ بسیار ریز و در حدود 175 میکرون و یا کم تر از آن می باشند.

مطالعه کنید  پی ساختمان و اهمیت آن در ساخت و ساز

گچ ساتن

گچ ساتن

گچ ساتن که به آن گچ پرداخت کاری نیز گفته می شود برای سفیدکاری لایه نهایی سطوح مورد استفاده قرار می گیرد و در نهایت سطحی صاف و براق را ارائه می دهد.

این گچ مقاومت کافی در برابر رطوبت و سایش را دارد و قابل شستشو می باشد و آن را از گچ ساختمانی معمولی متمایز می نماید. از دیگر مزیت های این نوع گچ نسبت به گچ ساختمانی خواص آکوستیکی قوی تر و چگالی پایین تر و ضدخراش بودن آن است.

گچ پاششی یا جت گیپس (گچ سبک ماشینی، گچ پلیمری)

گچ پاششی توسط دستگاه گچ پاش بر روی سطح پاشیده و باعث ایجاد سطحی یکدست و مقاوم می شود. در هنگام گچ پاشی مواد پلیمری افزوده می گردد که این کار کاهش وزن مخصوص گچ را به همراه دارد. برای این کار نیاز به زیرکار گچ خاک وجود ندارد.

مهمترین مزیت ابن نوع گچ سرعت بالا و کوتاه شدن زمان اجرای پروژه می باشد، بهتر است بدانید که دستگاه گچ پاشی در روز بین 200 تا 400 متر مربع می تواند گچکاری کند.

گچ پاششی مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و حرارت دارد و علاوه بر این تمام منافذ را پر می کند و مقاومت بهتری نسبت به گچ معمولی در برابر سایش، رطوبت و حریق دارد. این نوع گچ سریع خشک می شود و ترک خوردگی کمی دارد.

گچ عاج

این گچ دانه بندی نرمی دارد و برای مواردی مانند مجسمه سازی، ساخت قطعات پیش ساخته گچی، تولید رنگ لعابی و کشته کشی ساختمان مورد استفاده قرا می گیرد.

مطالعه کنید  کاربرد سیمان سفید در صنعت ساختمان سازی

 

همچنین بخوانید: راهنمای خرید پکیج ایرانی

 

گچ سیوا

افزودن ماده هایی خاص با گچ میکرونیزه منجر به تولید گچ سیوا می شود. گچ سیوا بر روی انواع سطوح می تواند استفاده شود و برای ریزه کاری ها بسیار مناسب است.

بر روی سطوحی که با این گچ پوشیده شده است می توان از رنگ های روغنی، پوشش های اکریلیکی، دیوار پوش های pvc و یا بلکا استفاده نمود. این گچ نسبت به گچ های معمولی مقاومت بالاتری در برابر رطوبت دارد و ضریب انتقال صوتی و حرارتی آن کمتر است.

قیمت انواع گچ ساختمانی

نوع و درصد خلوص گچ، اندازه ذرات، میزان سفیدی، هزینه استخراج معدن و… بر روی قیمت گچ موثر است. برای مثال قیمت گچ های ساختمانی ترکیبی بالاتر از گچ معمولی است و یا قیمت گچ خاک حدودا نصف گچ ساختمانی معمولی و قیمت گچ ساتن 7 برابر آن است.

نکات پایانی

در این مقاله به توضیح جامع و کاملی در مورد گچ پرداختیم. در فروشگاه پخش میثم می توانید انواعی از گچ ها را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت تهیه و در ساختمان های خود از بهترین گچ ها استفاده نمایید.

 

نکته مهم : جهت برقراری ارتباط با واحد فروش و یا استعلام موجودی انبار کافیست از ( استعلام قیمت ) استفاده کنید ، با تشکر واحد پشتیبانی پخش میثم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات
پیمایش به بالا