یونولیت پلیمری سه کربنی است که اولین بار در سال 1839 توسط دانشمندی آلمانی کشف شد. یونولیت سقفی یا بلوک سقفی نیز یکی از مصالح جدیدی است که بجای سفال سقف و دیوار مورد استفاده قرار می گیرد و موجب سبک شدن سازه های ساختمانی می شود. یکی از اهداف اصلی در ساختمان سازی استفاده از مصالح پلیمری است تا بتوان ساختمان های سبک و مقاومی ساخت. این محصول مزایای زیادی دارد که از مهمترین آنها به سرعت اجرا، ایجاد وزن سبک در سازه،عایق حرارتی و صوتی و مقرون به صرفه بودن آن می توان اشاره کرد.در بخش تحتانی یونولیت شیارهای تعبیه شده است که می توان بدون رابیتس کاری گچ کاری کرد . تولید یونولیت سقفی با توجه به حجم زیاد و عدم امکان واردات مقرون به صرفه بوده و در تمامی شهر های ایران تولید می شود. در فروشگاه پخش میثم انواع یونولیت های سقفی باکیفیت و استاندارد و قیمت مناسب برای شما فراهم شده است.
سقف تیرچه یونولیت چیست؟
سقف تیرچه یونولیت ترکیب تیرچه و بلوک سبک سیمانی یا بلوک سفالی می باشد که بسیار رایج بوده و در سقف ها اجرا می شود.به جز فولاد تمامی مصالح ساختمانی تحمل نیروی کششی را ندارند و بتن کمکی به تحمل نیروهای وارد شده بر سقف نمی کند و به همین دلیل باید از فولاد بیشتری استفاده کرد.به همین خاطر در سقف های تیرچه بلوک،ناحیه کشش حذف می شود و از بتن فقط برای نگه داشتن فولاد کششی در کنار هم استفاده می شود. امروزه برای اصلاح این مسئله و مصرف بتن کمتر،در سقف های تیرچه بلوک از بلوک یونولیتی استفاده می شود.اجزای تشکیل دهنده این سقف تیرچه،بلوک،بتن بالا یا درجا می باشد.استفاده از بلوک های یونولیتی مقرون به صرفه تر است.
ویژگی ها و مزایای یونولیت سقفی یا تیرچه یونولیت:
- صرفه جویی در مصرف تیرچه و بتن
- استفاده از یک یونولیت بجای مصرف کردن 10 بلوک سفالی
- عدم داشتن ضایعات و پرتی در هنگام حمل و نصب
- صرفه جویی در مصرف آب و هزینه حمل و نقل
- کاهش خطرات ناشی از زلزله به علت سبک بودن سقف
- جلوگیری از نفوذ سرما،گرما و صدا
- کاهش مصرف فولاد
- کندشدن سرعت سوختن هنگام آتش سوزی در نوع EPS
معایب استفاده از سقف تیرچه یونولیت
افزایش تلفات جانی هنگام آتش سوزی:
در این نوع سقف گچ کاری بر روی یونولیت انجام می گیرد و هنگام آتش سوزی و حرارت یونولیت حجم خود را از دست می دهد و ذوب می شود و بصورت قطرات داغ و شعله ور بر سر ساکنین فرو می ریزد. در صورتی که از یونولیت نوع کندسوز استفاده نشده باشد یونولیت به شعله ور شدن آتش نیز کمک میکند
پر نشدن تیرچه ها از بتن:
در هنگام اجرای سقف ، یونولیت ها از هر طرف مقدار زیادی از فضای داخل تیرچه ها را اشغال می کنند و برای بتن فضایی باقی نمی ماند.
ترک خوردن گچ سقف:
به علت تفاوت ضریب انبساط معمولاً گچ سقف در محل تیرهای فرعی و محل اتصال یونولیت با تیرچهها ،سطح گچ ترکهای زیادی میخورد.
کاربرد سقف تیرچه یونولیت
- گچ بری های پیش ساخته دکوراتیو
- عایق کاری حرارتی و رطوبتی ساختمان ها
- ساخت قطعات پیش ساخته
- لایه میانی ساندویچ پانل ها
- مناسب ترین نوع عایق برای سرخانه ها
- استفاده در سقف سوله ها و شیروانی ها بجای پشم شیشه
اندازه و وزن سقف تیرچه یونولیت:
وزن این محصول براساس دانسیته آن مشخص می شود که معمولا بین 7 تا 8 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد. نکته قابل توجه این است که دانسیته زیر 7 کیلوگرم در متر مکعب برای سقف به هیچ عنوان توصیه نمی شود چون مناسب نیست.
اندازه یونولیت ها نیز به صورت زیر می باشد:
- برای یونولیت تیرچه فندوله یا بتنی باید از طول 2 متر، عرض 50 سانتی متر ، ارتفاع 20 و 25 سانتی متر استفاده کرد.
- اگر برای سقف تیرچه کرومیت یا فلزی باشد بین یک تا دو متر طول، 65 سانتی متر عرض و 20 تا 25 سانتی متر ارتفاع لازم است.
- فوم سقفی های پیش تنیده با طول 2 متر و عرض 50 سانتی متر و ارتفاع 15 سانتی متر است.
- یونولیت حفره دار که با 110 سانتی متر طول و 50 سانتی متر عرض و 25 سانتی متر طول موجود هستند.
مراحل نصب سقف تیرچه یونولیت
ابتدا تیرچه ها با فاصله 50سانتی متری بین تیرآهن ها قرار می گیرد و سپس بلوک ها در وسط تیرچه ها قرار می گیرد تا سقف کامل پوشیده شود.در مرحله آخر بتن ها را بر روی سقف ریخته و به صورت دستی و سپس همراه غلتک سیمان ها را صاف می کنند.سیمان ها بایذ روی بلوک ها و تمامی درزهای بین بلوک قرار بگیرد تا باعث استحکام سقف شود.
بهترین نوع یونولیت سقفی
برای تشخیص بهترین نوع یونولیت سقفی باید توجه کنیم که با مواد اولیه ESP استاندارد تولید شده باشد و همچنین مورد تایید مرکز تحقیقات مسکن وزارت مسکن وشهرسازی باشد.