اسملن خراش چیست

آسمان خراش ها با چه نوع مصالح ساختمانی ساخته می شوند؟

فهرست مطالب

با افزایش جمعیت کره ی زمین و پیشرفت صنعت ساخت و ساز روز به روز مصالح ساختمانی جدیدتر و ساختمان های بلند تری ساخته شدند

زمان مطالعه: 7 دقیقه

امکانات ساختمان ها و برج های امروزه مدرن تر از گذشته شده است تا نیاز بشر را در راحت ترین و کوتاه ترین زمان ممکن حل نماید.در ادامه مقاله به مبحث آسمان خراش ها و مصالح ساختمانی بکار رفته در آن ها می پردازیم اما در ابتدا باید بدانیم که

آسمان خراش چییست؟

ساختمان های بیشتر از 40 طبقه و ارتفاع 150 متری  را آسمان خراش یا همان برج می گویند. در قرن نوزدهم در شیکاگو و نیویورک ساختمان های بلندی ساخته شدند که به آنها آسمان خراش گفتند و از آنجا بود که این واژه تحولی نو در دنیای ساخت و ساز ایجاد کرد.

اولین آسمان خراش جهان در نیویورک در سال 1913 افتتاح شد بنام ساختمان woolworth که 57 طبقه دارد و 241 متر ارتفاع که بخاطر وجود اسکلت فولادی سنگین و معماری سبک بیش از 90 سال عمرکرده و هنوز پابرجا و ایمن می باشد. بلندترین آسمان خراش ایران برج میلاد با ارتفاع 435 متر است که به عنوان ششمین سازه بلند در دنیا شناخته می شود.

پخش میثم بزرگترین تولید کننده و توزیع کننده مصالح ساختمانی رشت آماده ارائه انواع مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز های عظیم از جمله آسمان خراش ها و همکاری با مهندسین این پروژه ها می باشد برای ارتباط  و مشاوره با ما در تماس باشید.

 

ویژگی های یک آسمان خراش:

تمام آسمان خراش ها دارای چارچوب فولادی هستند که با دیوارهایی به نام (دیوار پرده ای) احاطه شده اند.

مطالعه کنید  بتن مسلح چیست | چرا ازبتن مسلح استفاده می شود ؟

این دیوارها نازک و ظریف با فریم آلومینیوم هستند که از متریال هایی مانند سنگ ، شیشه یا صفحات فلزی پرشده اند جالب است بدانید که  این دیوارها به اسکلت ساختمان متصل می شوند و باری را تحمل نمی کنند و با سطح وسیعی از پنجره پوشیده شده اند.

آسمان خراش ها ساختاری شبیه به استوانه ی توخالی دارند که همین امر باعث مقاومت بالای آنها در برابر باد و زلزله شده است. اکثر آسمان خراش ها با ارتفاع گرفتن از زمین دارای عقب نشینی هستند تا این سازه های عظیم جلوی نور خورشید را کاملا نگیرد و همچنین سطح کمی از آنها در مقابل باد قرار بگیرد و مستحکم تر باشد.

سالها بعد برای ساخت آسمان خراش ها از سازه های لوله ای استفاده کردند که میزان مواد بکار رفته در آنها کاهش یافت و دسترسی به طبقات بالا تر راحت شد و همچنین این ساختار لوله ای باعث شد تا مهندسین بتوانند آسمان خراش هایی با اشکال مختلف بسازند.

همزمان با ساخت و ساز آسمان خراش ها آسانسور های ایمن توسط الیشا اوتیس معرفی شدند چون بالارفتن از پله های 50 طبقه غیر ممکن و سخت بود.

آسمان خراش ایران

مصالح ساختمانی بکار رفته در آسمان خراش ها:

برای ساخت ساختمان های بزرگ و آسمان خراش ها نباید از تعداد تیرآهن و اسکلت اولیه و سایر مصالح ساختمانی معمولی بکار برد بلکه نظارت  روی ساخت و ساز و مهندسی این پروژه های عظیم خیلی بیشتر است و از آنجایی که یکی از کاربردهای آسمان خراش ها کاربری مخابرات است خیلی هزینه های زیادی را در پی دارد درحالی که میتوان از سازه ای با هزینه پایین تر مثل دکل و … در این موارد استفاده کرد.

مطالعه کنید  تیرچه بلوک و کاربرد آن

با حضور آسمان خراش ها استفاده از انواع مصالح ساختمانی رواج پیدا کرد و هزینه این مصالح تا حدودی کاهش یافت در ساخت این سازه های غول پیکر از مصالح ساختمانی مدرنی  نظیر شیشه فولاد، بتن و گرانیت استفاده شد و همچنین تجهیزات مکانیکی  و تاسیساتی مثل پمپ های آب و آسانسور در آنها به کار گرفته شد.

قابل توجه مهندسین گرامی  بزرگترین مرکز مصالح ساختمانی رشت (پخش میثم) انواع مصالح ساختمانی نظیر بتن، فولاد و گرانیت را برای ساخت ابرساختمانها در خدمت شما می گذارد.

در ادامه بخوانید: مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساختمان سازی مقاوم

در مجموع آسمان خراش ها به چند دسته تقسیم می شوند ازجمله :

کاربری مسکونی

با افزایش تراکم جمعیت و مهاجرت، ساختمان های کوچک جوابگوی نیاز این جمعیت ها  نمی شدند از این رو ساختمان های بزرگ و آسمان خراش ها برای سکونت افراد بوجود آمدند.

کاربری اداری تجاری

زمانی که یک ساختمان بزرگ را برای چندین مصارف و بطور همزمان استفاده کنید در هزینه ها بسیار صرفه جویی می شود از این رو آسمان خراش های بسیاری برای مراکز اداری و تجاری ساخته شده است.

کاربری مخابرات

یکی از کاربرد های فراوان آسمان خراش ها همین کاربری مخابرات است که هزینه های زیادی را هم در پی دارد در حالی که می توان با سازه هایی ارزانتر مثل دکل این هزینه ها را کاهش داد.

ساختمان های بلند یا آسمان خراش؟

در گذشته در کشورمان ایران ساختمان های بیشتر از ده طبقه، آسمان خراش نامیده می شدند اما روز به روز با پیشرفت در مصالح ساختمانی و مهندسی ساخت و ساز برج ها و آسمان خراش های زیبایی از جمله برج میلاد، برج سفید، برج پاسدارن و مجتمع تجاری پاژ ساخته شد. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.

مطالعه کنید  انواع ملات ساختمانی

برای ساخت و ساز و استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت با پخش میثم در ارتباط باشید

 

 

 

نکته مهم : جهت برقراری ارتباط با واحد فروش و یا استعلام موجودی انبار کافیست از ( استعلام قیمت ) استفاده کنید ، با تشکر واحد پشتیبانی پخش میثم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات
پیمایش به بالا