در صنعت ساخت و ساز ماده ای خمیری شکل وجود دارد به اسم ملات ساختمان که در زمان به هم چسباندن مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. ملات دارای دو بخش پرکننده به حجم زیاد و چسباننده به حجم کم می باشد که در ابتدا به حالت روان و شل است بعد از مدت زمانی خشک شده و محکم و مقاوم می شود. برای یک سری فعالیت های حوزه ی ساخت و ساز نظیر پی ریزی ساختمان، دیوار چینی، اجرای تیرچه بلوک، اتصال کاشی و سرامیک و … از ملات استفاده می شود.
زمان مطالعه: 8 دقیقه
ساختار ملاتی که در ساختمان سازی به کار می رود به دوره ها و مکان های مختلف بستگی دارد و با هم فرق هایی دارند، حال ما قصد داریم انواع ملات و کاربردهای آن ها در ساختمان سازی را برایتان شرح دهیم. چنانچه قصد خرید مصالح ساختمانی رشت را دارید وارد سایت پخش میثم شده و یا با کارشناسان این بخش در تماس باشید.
ملات ها بر اساس فعل و انفعالات:
در ساخت و ساز ملات بر اساس فعل و انفعالات شیمیایی که دارد در دو دسته قرار می گیرد:
ملات آبی: ملات آبی ملاتی است که فقط در حضور آب و رطوبت چسبندگی از خود نشان می دهد و مورد استفاده ی افراد قرار می گیرد و اگر آب نباشد سفت می شود و می شکند.
ملات هوازی: ملات هوازی ملاتی است که باید از آب و رطوبت دور باشد چون باعث شل شدگی آن می شود و فقط در معرض هوای آزاد است که سفت می شود و به استحکام مورد نظر می رسد.
انواع ملات ساختمانی:
ملات ها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع مواد مصرفیشان و شرایط محیطی در دسترس مشتریان قرار می گیرد که در ادامه به معرفی رایج ترین نوع ملات ها در بازار می پردازیم:
ملات کاهگل یا گل
یکی از ملات ساختمانی قدیمی که هنوزم بعضی از مناطق از آن استفاده می کنند ملات گل است. از ترکیب گِل رس با آب و یا کاهی که از نشخوار حیوانات باقی مانده است بدست می آید. شایان ذکر است که برای استفاده از ملات گل در مکان های رطوبتی برای این که گل مقاوم و مستحکم بماند، آهک و یا کمی نمک به ملات اضافه می کنند. از کاربردهای این نوع ملات می توان به اندودکاری شیروانی به جهت جلوگیری از خروج گرما و همچنین آب بندی بام ساختمان اشاره نمود چرا که این نوع ملات ها سبکن و یک نوع عایق حرارتی به حساب می آیند.
ملات گچ
از مخلوط کردن آب و گچ این ملات به وجود می آید که انواع مختلفی از آن به خاطر ترکیب شدن با یک سری مواد وجود دارد و در ادامه به شما معرفی می نماییم:
ملات گچ شکفته:
از این ملات برای سفید کاری ساختمان ها استفاده می شود چرا که مقاومت آن ها پایین است و از مخلوط گچ و آب حاصل شده اند.
ملات گچ کشته:
که از مخلوط شدن آب و گچ ریزدانه به وجود می آید که سریعا بعد از ترکیب شدن آن را مخلوط و هم می زنند. برای زیرسازی دیوارداخلی ها و آماده سازی زیر ساخت کاغذ دیواری از ملات گل و گچ استفاده می شود که خود از ترکیب گچ با آب و خاک رس پدید می آیند.
ملات گچ و پرلیت:
از این ملات برای عایق بندی دیوار های خارجی و داخلی یک ساختمان استفاده می کنند زیرا بسیار مقاوم و مستحکم در برابر آتش سوزی و هرگونه صدا و گرما می باشد.
ملات گچ و آهک:
برای محیط های مرطوب و دیوار های خارجی از این نوع ملات که ترکیبی از گچ با آب و آهک است استفاده می کنند چرا که مقاومت زیادی هم از خود نشان می دهند.
ملات گچ و سیمان:
در زیر سازی ساختمان ملاتی درست می کنند از ترکیب گچ با سیمان ریزدانه و آب چرا که مقاومت و استحکام بالایی دارد و بسیار پرکاربرد است.
مصالح ساختمانی رشت را در سریع ترین و با کیفیت ترین حالت ممکن از پخش میثم بخواهید.
ملات های ماسه ای
یکی دیگر از ملات ساختمانی ملات ماسه ای است که از ترکیب ماسه با آب حاصل می شود و انواع مختلفی دارد از جمله:
ملات باتارد:
برای سیستم آب و فاصلاب و پی ریزی ساختمان از ملات ماسه ای که با سیمان و آهک ترکیب شده باشد استفاده می کنند.
ملات ماسه با آهک:
جزء ملات های آبی هستند که برای سنگ چینی مورد استفاده قرار می گیرند و در دو نوع ملات ماسه آهک شکفته و ماسه شیره آهک دسته بندی می شوند.
ملات ماسه با سیمان:
از جمله ملات ساختمانی مقاوم و پرکاربرد ملات ماسه با سیمان است که برای نصب کاشی، چیدن آجر روی هم، و بند کشی مصرف می شود.
بیشتر بخوانید: کاربرد آجرهای عایق صوتی
ملات ساروج
یکی از ملات های پرکاربرد در قدیم و درحال حاضر در کشور ما و افغانستان جهت ساخت ساختمان های بنایی ملات ساروج است. مواد تشکیل دهنده ی این ملات خاک رس و آهک و خاکستر گیاه لویی می باشد و گاهی بر اساس مکان و شرایط مورد نظر با چربی گوساله، سفیده تخم مرغ و رموی بز ترکیب می شود. ملات ساروج در برابر آب مقاوم است و در دو نوع ساروج گرم یعنی آسیاب و پخت سنگ آهک رس دار و ساروج سرد یعنی مخلوطی از آهک و آب و خاکستر مورد مصرف قرار می گیرد. از کاربردهای این نوع ملات می توان به آب انبارها ، حمام ها، و حوض ها اشاره نمود که نفوذ پذیری کمی در برابر آب دارد.
ملات گرانولیت:
این ملات به این نام خوانده می شود به خاطر این که از بتن ریزدانه ی گرانیتی ساخته شده است و از مخلوط ماسه با سیمان گرانو این ملات را می سازند و برای مکان های سخت یا سیستم های آب و فاضلابی مورد استفاده قرار می گیرد.
سخن پایانی
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید همانطور که ذکر شد یکی از اجزای اصلی ساخت و ساز ملات است که از قدیم الایام مورد استفاده قرار می گرفته و با توجه به مواد تشکیل دهنده و فعل و انفعلات شیمیایی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند، که در این مقاله سعی داشتیم پرکاربردترین و معروفترین ملات ساختمان ها را برایتان شرح دهیم. یکی از مراکز ارائه دهنده ی مصالح ساختمانی رشت پخش میثم می باشد که شرایط لازم برای خرید آنلاین و حضوری را برای شما عزیزان فراهم نموده است برای ارتباط با ما وارد بخش پشتیبانی در همین سایت شوید.
روز و روزگارتان خوش